Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. január 2., csütörtök

Husszú hétvégék 2014-ben.

Garfield szerint is.

Öt hosszú hétvégénk lesz az idén:
Húsvét és pünkösd mellett május elseje és október 23-a is többnapos ünnep lesz. Karácsonykor pedig összefüggő öt szabadnapot kapunk.
Május 10. (szombat) munkanap lesz, ekkor dolgozzuk le a május 2-át (pénteket), amely pihenőnap lesz. Még két szombat lesz munkanap ezen kívül: október 18. és december 13. - az előbbivel október 24-ét (pénteket), utóbbival pedig december 24-ét (szerdát) dolgozzuk le.
2014-ben két szabadnap is elvész: március 15. és november 1. is szombatra esik. Augusztus 20. pedig szerdára. 
Barta P

12 órára megszűnik az adás a TV2-n.

Fél napig nem lesz adás a TV2-n csütörtök déltől éjfélig, (micsoda "óriási" veszteség fog érni bennünket-a szerk.) mert a kereskedelmi televízió még 2009-ben megsértette az akkor hatályos médiatörvényt. A szankciót a médiahatóság a kiskorúak védelme érdekében szabta ki – közölte a Médiatanács szóvivői irodája. 

  Joshi Bharat a hazai kisebbség "lelki vezetője"

A Médiatanács jogelődje, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) egy 2009 júliusi határozatában állapította meg, hogy az MTM-SBS Televízió Zrt. (TV2) az általa sugárzott Joshi Bharat című műsorszám helytelen korhatár-besorolásával és közreadásának időpontjával megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló (1996. évi) törvényt.
Emlékeztettek arra, a régi médiatörvény szerint azt a műsorszámot, amely alkalmas a 16 éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, “különösen azáltal, hogy közvetett módon utal erőszakra, illetve szexualitásra, vagy témájának meghatározó eleme az erőszakos módon megoldott konfliktus”, a tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott (III.) kategóriába kell sorolni. 
Az ORTT a törvénysértések miatt 720 perc időtartamra függesztette fel az MTM-SBS Televízió Zrt. műsorszolgáltatási jogosultságának gyakorlását.
A TV2 többször is fellebbezett, de a bíróság mindannyiszor a médiahatóságnak adott igazat. A csatorna végül a Kúriánál kezdeményezett felülvizsgálati eljárást. A Kúria a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét hatályában fenntartotta, azaz ismét kimondta, hogy a médiahatóság jogszerű döntést hozott.
A TV2 csütörtök dél és éjfél között hajtja végre a határozatot.
forráshír
Barta P.

Az orosz börtönökben rendnek kell lenni.

Az Orosz Igazságügyi Minisztérium "SWAT" csapata rendet tesz egy börtönben,ahol az elítélt szervezett bűnözők fellázadtak a börtönviszonyok miatt. Hát bizony ott a bűnözőkkel nem bánnak "kesztyűs"kézzel.


A videó megtekintését csak erős idegzetű felnőtt olvasóinknak ajánlom! 
 (a szerk;Posta S.)



Legális pénzmosási lehetőség 2014-ben...

...már akinek van mit.
Stabilitás Megtakarítási Számlán elhelyezett összeg a befizetés időpontjában megszerzett jövedelemnek minősül, vagyis azonnal legálissá válik! (?) Megnyílt a "nagykapu"!

A napokban megjelent a Magyar Közlönyben a Stabilitás Megtakarítási Számla (SMSZ) elindításához szükséges végrehajtási rendelet - ismerteti a csütörtöki Népszabadság. 
A konstrukció lényege az, hogy az SMSZ-en elhelyezett összeg a befizetés időpontjában megszerzett jövedelemnek minősül, vagyis azonnal legálissá válik, amint elhelyezik azt a számlán. Akár a külföldről hazahozott, akár az itthon tartott, ám nem adózott pénzt is tisztára lehet így mosni, ráadásul időbeli korlát sincs, vagyis nemcsak a korábban, hanem az ezután keletkező jövedelmek kifehérítésének lehetőségét sem zárja ki.
Ilyen számlát minimum ötmillió forint befizetésével bármely magánszemély nyithat hazai pénzintézetnél, és bár pénzt elhelyezni csak egyszer lehet, SMSZ-ből bármennyit tarthat, akinek van mit befizetnie rá. A befizetett összeget öt év elteltével adómentesen lehet kivenni, de a pénzéhez korábban is bármikor hozzáférhet jogos tulajdonosa. Három éven belül azonban a személyi jövedelemadó dupláját, három és négy év között a száz százalékát, míg négy és öt év közötti "parkoltatás" esetében csak a felét kell megfizetni.

Az SMSZ törvényi feltételeit még júniusban alkotta meg a parlament Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető javaslatára, azonban az induláshoz még hiányzott a néhány részletszabályt tisztázó végrehajtási rendelet, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jegyez. A most megjelent jogszabály előírja például, hogy a bankoknak negyedévente jelenteniük kell a NAV-nak, hogy hány számlát nyitottak náluk, és azokra összesen mennyi pénzt fizettek be - olvasható a mai Népszabadságban.
Barta P.