Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. január 9., csütörtök

Az adófizetők újabb 20 milliójából építenek holokauszt-emlékhelyet Debrecenben !

"Holokauszt-emlékhelyet alakítanak ki a debreceni Pásti utcai zsinagóga udvarán, a beruházás 20 millió forintos  költségét az önkormányzat biztosítja idei költségvetéséből - jelentette be Papp László (Fidesz) alpolgármester és Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón."


A zsinagóga udvarán nem pusztán emlékművet állítanak fel, hanem olyan emlékhelyet alakítanak ki, amely - kifejezve a holokauszt tragédiáját -, szellemiségében és formájában méltó és alkalmas arra, hogy ott kegyeleti megemlékezéséket, rendhagyó iskolai foglalkozásokat, közösségi rendezvényeket tartsanak - ismertette Papp László.
A holokauszt-emlékhely komplex tervére meghirdetett meghívásos pályázat fődíját Nagy Marianna, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar építészmérnöki tanszékének mesterképzésben résztvevő hallgatója nyerte el, amit a sajtótájékoztatón vett át Papp Lászlótól és Horovitz Tamástól."

Olvasói vélemény...

...a "Választások előtt" c.bejegyzésünkhöz ! B.Ferenc Sámsonkerti olvasónk hívta fel a figyelmünket az alábbi videóra!

Youtube forrás
Szerk;Posta S.

A választások előtt...

"Ha volt, akkor is rég volt már ilyen: fél évvel a választás előtt a „nincs kire szavaznom”-hangulat uralkodik a választópolgárok értelmesebbik, még nem agymosott része felett."

Erre az érdekes posztra találtam ezen az internetes oldalon, ahol a teljes cikk olvasható !


"Ezen a hangulaton már nem segít az összefogásnak hívott ellenzéki összefogás sem.Nem az itt az érdekes, hogy az átlagembernek mi az érdeke. Csupán az, hogy kit kell lenyomni, bevenni, beolvasztani, leszopni ahhoz, hogy közel kerüljön az újraegyesített nagy-MSZP vezérkara ahhoz a húsosfazékhoz, amit csak úgy becézünk: költségvetés.
Akinek esetleg eddig nem lett volna világos, annak a NAV-botránnyal és annak az MSZP és a Fidesz részéről történő kezelésével egyaránt bebizonyosodott: az országot szervezetten tartják sakkban.
Az összefonódott gazdasági-politikai kaszt maffiaszerű hálózatként ejtette túszul az országot. Ennek a hálózatnak a délelőttös és délutános műszakja a Fidesz és az MSZP, tulajdonképpen ők a végrehajtó szerv.
A Fidesz és az MSZP marakodásának végkimenetele tulajdonképpen érdektelen; hiszen bárki is győz e kettő közül, borítékolhatjuk, hogy a következő négy évben folytatódnak az eddigi tendenciák.
Nevezetesen a közszolgáltatások lerohadása, növekedni fognak a társadalmi különbségek, újra és újra kivéreztetik az oktatást és az egészségügyet, már ha kibírja az ország a huszonkilencedik így végigjátszott évig is összeomlás nélkül. 
Persze legalább egy társadalmi csoport jól jár a sokból: a saját zsebeiket tömő politikus-oligarchák. Ez is eredmény persze, és az is csak. nézőpont kérdése, hogy milyen előjelű" 
Barta P.

Holló a hollónak ...?

A Blikknek köszönhetően előkerültek Nótár Mary (28) megfújt hangszerei! Ő számított rá a legkevésbé, hogy sérülésmentesen visszakapja a szintetizátorát, a mikrofonjait és az erősítőjét, amit tavaly karácsonykor loptak el a háza előtt parkoló turnébuszból. Pedig így lett! 
Mary abban a tudatban kezdett el év elején új hangszereket keresgélni az interneten, hogy a régieknek örökre búcsút mondott. Nagy meglepetés érte, amikor a minap egy férfi felcsengetett hozzá, és beleduruzsolt a kaputelefonba: „Ellopott cuc­caidat Tornyosnémeti irányában, Szikszó előtt bal kéznél, a pihenőnél megtalálod! Bocs, nem tudtuk, hogy a tiéd!"


– Álmodni se mertem volna, hogy előkerülnek a cuccaim! Rég feladtam a reményt, és miután visszaadtam a zenész ismerősöknek a két ünnep között kölcsönkért felszerelést, egyből azon gondolkodtam, honnan, miként vegyek újakat. Annyira sajnáltam őket, főleg a mikrofonomat. Pályafutásom alatt négy mikrofonomat is ellopták, de ezt hat éve használom már, és nagyon a szívemhez nőtt, mert annyi kedves emlék fűz hozzá – magyarázta Mary, akihez este negyed hat körül csengetett fel aznap az ismeretlen férfi. 
Nótár Mary, aki másnap visszavonta a rendőrségi feljelentést. (?)
– A rendőrök is meglepődtek, mondták, ilyen még nem volt! – nevetett az énekesnő, aki jót derült a tolvaj bocsánatkérésén.
– Bocs, nem tudtuk, hogy a tiéd! (...és vajon kik lehettek az elkövetők? -a szerk.) A teljes írás itt olvasható!
 Szerk:Posta S.

Vége a merevlemezes tárhely korszaknak?

1000 GB, azaz 1 TB ingyen tárhelyhez  juthatunk igaz, egy kis türelem azért kell hozzá.

Aki türelmes, annak akár 1 TB-nyi ingyen tárhelyet kínál a Yunio nevű kínai felhőszolgáltatás.Hogy miért kell a türelem? Nos azért, mert először csak 5 GB-nyi ingyen tárhelyet kapunk, amely azután naponta 1 GB-tal nő.
Az oldal használatához először regisztrálnunk kell (név, e-mail cím, jelszó) – aki bizalmatlan volna egy ilyen távoli szolgáltatóval, annak érdemes külön ilyen célokra fenntartani egy mail címet.

A regisztráció után máris a saját felületünkre kerülünk, ahova már tehetjük is fel a fájlokat, akár a fogd és dobd módszerrel, akár a hagyományos tallózásos fájlfeltöltéssel. A feltöltött állományokhoz publikus linkeket is megadhatunk, de persze azt is beállíthatjuk, hogy csak mi láthassuk. Bármikor le is tölthetjük az állományokat, és természetesen mappákba is rendezhetjük őket.
Az ingyenes verziónak azért vannak korlátai (egyébként ki upgrade-elne?), 5 GB-nál nagyobb fájlokat nem tölthetünk fel, meghatározott a szinkronizált (10) és a megosztott (5) mappák száma, és 7 nap után végleg törlődnek a szemetesbe helyezett állományok.
Forráshír: HVG tech
Szerk:Posta S.