Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. január 13., hétfő

Engedj be !

Az okos macska...
Barta P.

Haldoklik a Windows 8 !

A Windows 8 és 8.1 olyan baki lett, mint a Vista, így a Microsoft új operációs rendszert dob piacra.
Miközben a tabletek és mobiltelefonok piacán látható a legnagyobb iramú fejlesztés, a különböző platformok kiosztása miatt a Windows egyre inkább visszaszorul a piacon. A táblagépek és mobilok ugyanis elsősorban Androidot iOS-t használnak, az asztali számítógépek pedig másodlagossá kezdenek válni.

Az index.hu a Winsupersite nevű honlapra hivatkozva közölte le, hogy a Microsoft következő számítógépes operációs rendszerének, a Windows 9-nek már borítékolhatóan helye lesz az idei BUILD nevű fejlesztői konferencián. Tervek szerint jövőre, tehát 2015-ben már a boltok polcaira kerülhet a rendszer, melyben teljesen visszakerül a Start menü, de megmarad az ablakos kiosztású Metro-kezelőfelület is.

A szakértői lap írója, Paul Thurrott szerint a Windows 9 bevezetésével a Windows 8 és a később kiadott Windows 8.1 a „következő Vista” lehet, magyarán a Microsoft döntése alapján világossá válik, hogy a Win8 nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Vistát az XP után adták ki, de számos hibája miatt nem lett sikere, ezt követte a Windows 7, amivel már nem volt gond.

Mint írták, a Windows 9 kódját az idei fejlesztői konferencián még nem kapják meg a szakértők, csak felvázolják, mire számíthatnak a felhasználók a 2015-ös megjelenés után.
Szerk;Posta S.

A dolgos emberek menekülnek Magyarországról.

Felmérések szerint 462 ezer magyar hagyta el hazáját, és ment ki Németországba vagy Nagy-Britanniába dolgozni. 
Kár, hogy a dolgos emberek menekülnek, nem a léhűtők. Csaknem félmillió ember hagyta el Magyarországot az utóbbi években azért, hogy jobb életet biztosíthasson magának Nyugaton. Gazdaságilag valamit mégis érezhetünk a dologból, a kintiek ugyanis rendszeresen utalnak haza összegeket.

A Népszava a Világbank adataira hivatkozva azt írta, tavaly októberig 2403 millió dollár érkezett a külföldön dolgozó magyarok hazautalásai révén az itthon maradt családokhoz, ami a GDP 1,8 százaléka. Lengyelországban ez az arány 1,4, Romániában és Szlovákiában 2,1, míg Csehországban 1,0 százalék.
 A kivándorolt 462 ezer ember a magyarországi lakosság 4,6 százalékát jelenti, a problémát pedig tovább növeli, hogy még csak nem is a bűnözők, vagy más káros társadalmi rétegnek tagjai, hanem többnyire az iskolázott, dolgos emberek távoztak.
Barta P.