Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. január 14., kedd

Feketegazdaságnak hívják,...

...ha ingyen jut hozzá a saját pénzéhez ?
Legalábbis a K&H lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese szerint. Most beleláthat egy átlagos bankvezető fejébe, mit gondol a világról és a társadalomról.

 Ha ön áll, üljön le, a kávét tegye le, és ha kényelmesen elhelyezkedett, már kezdheti is nézni a videót, amiből megtudhatja, miért jó önnek, ha fizethet a banknak azért, hogy hozzájusson a saját pénzéhez:


"Igyekeztünk az ügyfeleket megtanítani (értik: ügyfél = az idióta) a kártyahasználat és az elektronikus csatornák használatának előnyeire, kényelmére, biztonsági és költséghatékonysági szempontokból. Most ezzel a fejlődést megakasztjuk, és egy ilyen intézkedéssel visszarünk a néhány évvel ezelőtti múltba, de a jövőbeni fejlődés be fog következni, csak évekkel később" - mondja szomorúan a kamerába a banki szakértő. 
Ezután megtudhatjuk a bankban tartott pénz roppant előnyeit: így például a hazánkban közismerten kiemelkedő kamatozás (?), az otthon tartott pénz kevésbé biztonságos és nem átlátható. 
Ez utóbbi valóban igaz - a bank szempontjából, egy család szemszögéből nézve persze az, de itt most úgyis csak a bankok érdekeit vette számba a hölgy. 

Ha kíváncsiak vagyunk, hogy Nyugat-Európában hogyan juthat hozzá az egyszerű polgár a saját pénzéhez (érdekes módon, ott valamiért nem erősíti a feketegazdaságot a szörnyűséges ingyenesség) lentebb elolvashatják!


Összefogás és " csapatmunka "?

Amit már találgattak, az most biztossá vált: széles körű baloldali-liberális összefogás és "csapatmunka" indul a 2014-es választáson. 


Az elmúlt évek jelentősebb demokratikus ellenzéki pártjai közül egyedül az LMP nem közösködik a többiekkel, az MSZP, az Együtt2014-PM, a DK és a Liberálisok közös listán indulnak. A listavezető, miniszterelnök-jelölt  Mesterházy Attila lesz. Az első öt helyet az öt szervezet vezetői, Mesterházy, Bajnai Gordon , Gyurcsány Ferenc , Fodor Gábor és Szabó Tímea fogják betölteni.
A 60 fős országos listán 9 helyet kapott az Együtt-PM, a DK hatot, a Liberálisok hármat.
Több nagyváros is van, amelyben több...Tovább itt
Szerk;Posta S.

Olvasói levél.


                                                      Miért kell kullogni, ha lehetne haladni?

                                                                       

"Tisztelt szerkesztőség! 
Hétfőn (január 13.) a reggeli csúcsban tartottam Hajdúsámsonból Debrecen felé. Bár 60-nal lehet menni, 40-nel totyogtunk, amit láthatóan senki nem értett, mert azt semmilyen körülmény nem indokolta. 
Erős volt a forgalom, de kiválóak a látási viszonyok, keresztben fekvő fatörzs, rendőr, baleset sehol. Mikor nagy nehezen sikerült a sor elejére küzdeni magamat és elhaladni a képen szereplő fehér Mercedes mellett, akkor vettem észre kedves barátunkat, aki menet közben az első helyen kullogva éppen egy hatalmas szelet kenyeret reggelizett nagy kényelemben úgy, hogy alig látott ki a ráfagyott párától a buszából. 
Azaz azt sem észlelhette, hogy keményen feltorlódott a sor mögötte. Az ilyenek miatt vannak a balesetek! Mert vagy idegesen előzni kezdik a munkába igyekvők vagy agyvérzést kapnak mögötte.
Üdv, Feri az útról"
Megosztotta;Barta P.

Vasárnap kezdődött a valóvilág 6.

A Való Világ villában most is van műfű, szauna, kötelező mikroport használat, ám nincs erkölcsi minimum. 

Gyúrós Józsi az "etalon",és ettől csak lejjebb van!

 VALAKI becsönget, belevigyorog a kamerába, VV Valaki ajtót nyit és jól meglepődik, szabadkozik a kupleráj és az elől felejtett, a bioorganikus kémia témájában írt phd-jegyzetek miatt, VALAKI leül az ágy sarkára. Ha nincs ágy, hoznak neki egyet a szomszédos asztalostól, vagy gyorsan ácsol egyet magának, de akkor is ágyra ül. VV Valaki meglepődik, mert bekerült a Villába és indul pakolni,...
...mert "VALAKIK" szerint ez a VALÓ VILÁG!
Szerk;Posta S.
Pedig az "IGAZI VALÓ-VILÁG" az itt látható és csak szigorúan 18+ olvasóinknak !