Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. január 29., szerda

Te függő vagy?

Most megtudhatod egy webalkalmazás segítségével mert néhány kattintás kell csak ahhoz, hogy kiderítsük, mennyiszer osztottunk meg valamit a Facebookon, illetve nagyjából mennyit töltöttünk a közösségi oldalon.
Pár kattintás után hosszú percekig számolta nekünk a Time által készített webalkalmazás, hogy mennyit facebookoztunk eddig. Az eredmény-le sem merem írni-iszonyatos sok megosztás, és ebbe talán jobb nem is belegondolni, közel fél év folyamatos facabookozás lett.
 
Ha kíváncsi vagy rá te is megtudhatod,mert ide kattintva elérhető a kalkulátor mely a Next gomb megnyomása után engedélyt kér arra, hogy ráláthasson facebookos idővonalunkra (nem ír ki rá semmit), majd rákérdez, hogy saját becslésünk szerint mennyit töltünk a Facebookon egy nap. Egy kis segítséget is ad, az érték átlag felhasználónál 17 perc, ehhez viszonyítva gondolhatjuk végig egy átlagos napi tevékenységünket.
A kalkulátor ezután végigmegy idővonalunkon, megszámolja, hogy megnézi, hogy mennyi ideje vagyunk regisztráltak az oldalon, azóta hány napon tettünk közzé valamit, illetve azt is, hogy összesen hány megosztásunk volt eddig. Ezen adatok és saját napi becslésünk alapján azt is megmutatja, hogy mennyi időt fordítottunk eddig a közösségi oldalra. Jó szórakozást hozzá.
Szerk;Posta S.

Kommentár nélkül !

Youtube forrás

Rettegjetek vaterázók!

Súlyos szankciókkal sújthatja a NAV a 2011. december 31-e előtti, még el nem évült időszakra vonatkozó ellenőrzések során azokat a magánszemélyeket, akik rendszeresen, ellenérték fejében ingóságokat értékesítettek (például az internetes aukciós oldalakon), de az adókötelezettségüket nem az önálló tevékenységre vonatkozó szabályok szerint teljesítették. 
A Kúria ugyanis jogegységi határozatban kimondta: 2011. december 31-éig akkor is üzletszerű volt a rendszeresen, ellenérték fejében végzett ingó értékesítés, ha a magánszemély nem jelentkezett be az általános forgalmi adó (áfa) hatálya alá, vagyis nem kért adószámot.

"Az adóváltozások dzsungelében most leltünk rá a Kúria 3/2013.KMJE jogegységi határozatára, amely a szja-törvénynek az ingó vagyontárgy átruházásából származó jövedelemre vonatkozó – 2011. december 31-éig hatályos – adózási szabályainak egységes értelmezéséről szól.

A jogegységi határozat előzménye az volt, hogy a Kúria két pénzügyi ítélkező tanácsa – azonos (a szja-törvény 2012-től hatályos módosítását megelőző) időszakra nézve, és azonos jogszabályi keretek között – érdemben eltérően határozta meg az ugyanolyan jellemzőket mutató ingó átruházás adókövetkezményeit:
"-olvasható a teljes írás az adózóna honlapján!
Barta P.