Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 2., vasárnap

Megkegyelmezett Kállay Saunders Andrásnak az MTVA...

...nem zárják ki A Dal című műsorból, aki egy társával májusban vert össze egy testvérpárt a Hajógyári-szigeten. Életveszélyt okozó testi sértés a gyanú az ügyben. A sors fintora, hogy az énekes a versenybe egy olyan dallal nevezett, amelyben a családon belüli erőszakról énekel.
(Ez ugye érthető,mert ilyen "talpig becsületes,magyar előadókra" van szükségünk a 2014-es Euroviziós Dalfesztiválon,hogy képviselje Hazánkat! Magyarország én így szeretlek?-a szerk.)

 Fotó: Birton Szabolcs

A Bors most megdöbbentő részleteket tudott meg a verekedésről, amellyel kapcsolatban Saunders korábban úgy nyilatkozott: önvédelemből szállt harcba, illetve a megtámadott barátja segítségére sietett.
„Saunders egyetlen ütéssel törhette el az egyik fiú orrát, akit később szemfenékcsonttöréssel is kezeltek. Testvérét is többen ütötték, amikor pedig a földre került, az énekes és a társa is fejbe rúgta őt. Pedig a fiú akkor már ájult lehetett, a testvére a testével védte őt” – árulta el a verekedés egyik, neve elhallgatását kérő szemtanúja a Borsnak.

...És ez az "ártatlanság" az erőszakról írt dallal jutott tovább az elődöntőbe!
Szerk;Posta S.

A Munkaügyi Központ tájékoztatója !


Február 2: Gyertyaszentelő Boldogasszony napja.


Február másodikához, Gyertyaszentelő napjához több szokás is tartozik. Ezen a napon szentelik meg a szentmiséken az erre szánt gyertyákat. Ehhez a naphoz a fenti keresztény ünnep mellett számos néphiedelem is kötődik: Ekkor osztották a papok a "Balázs-áldást", mely minden torokbetegségtől megvédte az áldást kérőt.
Úgy vélték, hogyha február másodikán jó idő van, akkor későn tavaszodik. Ahogy a mondás is tartja: „Gyertyaszentelőkor inkább a farkas ordítson be az ablakon, minthogy a Nap süssön".
A másik, legismertebb néphagyomány szerint, ha február 2-án a medve előjön a barlangjából és meglátja az árnyékát (azaz napsütéses idő van), akkor visszabújik még téli álmot aludni, mert még hideg jöhet. De ha borús felhők takarják az eget, az a maci számára azt jelenti, hogy már lassan vége a télnek.
Szerk;Posta S.