Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 8., szombat

Hogy is van ez?

Tiltott szónak minősítette a parlament a "cigánybűnözés" kifejezést egy ügyrendi állásfoglalásban. Erre azt követően került sor, hogy a Jobbik panasszal élt, amiért Ujhelyi István szocialista ülésvezető tavaly novemberben megvonta a szót Novák Elődtől, mert a cigánybűnözést cigánybűnözésnek nevezte. 
Az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság, amely a házszabályi rendelkezések értelmezéséért is felelős, úgy döntött, Ujhelyi István jogszerűen járt el Novák Előd elnémításakor. A bizottság szerint ugyanis a jobbikos képviselő felszólalása során „az Országgyűlés tekintélyét, illetve valamely csoportot sértő kifejezést használt”.

Novák Előd parlamenti képviselő pénteki sajtótájékoztatóján erről úgy vélekedett, a cigánybűnözés kifejezés kizárólag kriminológiai fogalom, az semmilyen diszkriminációt nem tartalmaz. Emlékeztetett: "a Jobbik soha, egyetlen esetben sem nyújtott be olyan törvényjavaslatot, amely bármilyen módon különbséget tett volna bőrszín, vagy egyéb hovatartozás alapján ember és ember között." 

Lakatos Attila-Borsod megyei cigányvajda- állásfoglalása erről a kérdésről ...
...már pedig ő jobban tudja ! (alfahír és youtube forrás.)
Szerk;Posta S.

„Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy”...

...így is meg lehet közelíteni a rezsicsökkentést !

"Rezsicsökkentésre ugye azért van szükség, mert állítólag Magyarországon a legdrágább a lakossági energia. Miután számtalan fórumon számtalan médium és szakértő csípőből cáfolta e kijelentést, a kormánypárt annyit finomított: vásárlóerő-paritáson számolva, nálunk a legdrágább a lakásfenntartás. 
Még ez sem teljesen igaz, de már nagyon közel van a valósághoz. 


A kulcsszó pedig a vásárlóerő-paritás (hű, de csúnya egy kulcsszó), vagyis a „nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy” elve alapján: nem az energia drága, a fizetésünk kevés.
Ahhoz, hogy közelítsen egymáshoz e két érték, az egyiket növelni kéne, a másikat csökkenteni – a végeredmény alapvetően ugyanaz lenne. Azonban növelni a fizetések reálértékét nagyon nehéz és fárasztó foglalatosság egy kormánynak. 
Rengeteg dologra kéne figyelni, növelni a GDP-t, az ország termelékenységét, a versenyképességet, a foglalkoztatást, a forint értékét. Mindez – szemmel láthatóan – nem megy. Túl komplex, túlontúl a tündérmesék kategóriájába tartozik. Azokra a vizekre ez a gyorsnaszád nem evez. Marad az egyszerűbb – és kártékonyabb – megoldás: csökkentjük az egyenletben szereplő másik összetevőt. Ennél mi sem egyszerűbb, elvégre"...itt tovább olvashatod!
Szerk;Posta S.