Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 17., hétfő

Ha nincs rá törvény majd csinálunk...

A március 15-én hatályba lépő új polgári törvénykönyv teremtette meg a bizalmi vagyonkezelés jogintézményét, az Országgyűlés pedig csütörtökön elfogadta az ennek szabályait tartalmazó törvényt.
A bizalmi vagyonkezelés háromoldalú jogviszony: a vagyonrendelő a teljes vagyonát vagy annak egy részét a bizalmi vagyonkezelő tulajdonába adja, aki működteti és a hasznát a kedvezményezettnek adja tovább. Nincs akadálya annak, hogy a vagyonrendelő és a kedvezményezett ugyanaz a személy legyen. A jogszabály üzletszerűen és nem üzletszerűen eljáró vagyonkezelőket különböztet meg.
A bizalmi vagyonkezelés intézménye arra is lehetőséget teremt, hogy cégvezetők, vagy politikusok elrejtsék vagyonukat. Mint azt Molnár Gábor a DLA Piper partnere korábban elmondta: mivel a bizalmi vagyonkezelés esetén a vagyonátruházó megbíz egy céget, vagy egy magánszemélyt a vagyona kezelésére bizonyos időtartamra, ezzel átruházza a tulajdoni jogokat is. “Így tehát nincs vagyona, nem lehet megfogni az ügyvezetőt,vagy politikust!” – emelte ki Molnár Gábor.
Szerk;Posta S.

Hétfői történet...

Esős csepergős,borús hétfő reggelre ébredtünk ma a hét első napján.A reggeli kávézás után azon gondolkodtam,hogy ugyan már mit nekem egy kis eső elkocogok a sarki fűszereshez egy kis friss ropogós zsemléért a reggelihez.
Kaptam-fogtam magam és elindultam.
Ahogy ráérősen ballagok,feltűnt hogy az utcabeli Pista bácsi kint áll a kertkapuba és vígan szívja a reggeli "nemzeti " cigarettáját.
-Ráköszönök jó reggelt Pista bácsi hogy-s mint ezen az esős szomorú napon?
Szomorú?- mordul rám az öreg. Mán' akinek... Nekem kifejezetten tetszik,mert most hozza a postás a nyugdíjamat. 
Hát Pista bácsi magának nem bankszámlára utalják a pénzt?-kérdezem.
De nem ám -mordul ismét rám az öreg úr- mióta ez a "Matolcsi elvtárs" bevezette azt a lenyúlós  adót azóta elköszöntem a banktól és így postán kérem a pénzt.
Majd mosolyogva folytatja.
-Tudja, így adok a postásnak ötszáz forint jattot és le van tudva az"adó".
Nem fizetek ilyen-olyan-amolyan rafináltan kitalált lenyúlásokat, ami havonta-ahogy számoltam-több ezer forint is lehetett volna.
Ha ez jobb nekik,hát legyen. Mert ugye így a postás is jól jár -mivel ő sincs ugye túlfizetve- meg én is.
Azt hiszik ezek a ficsúrok,hogy a magyar ember hülye? 
-Tudja Sándor én negyvenkét évet húztam le az "átkosban" a régi úgynevezett vagongyárban mint lakatos,lehet hogy nem vagyok egy túliskolázott ember,de ahhoz talán elég okos,hogy ne hagyjam magam becsapni,lenyúlni...
Közben meg is érkezett a postás és elköszönök...viszlát Pista bácsi.
Most azon tépelődök miért csak az ilyen egyszerű emberek látják azt, ami ma manapság történik. Olyanok miért nem,akik tenni is tudnának ellene ?
Szerk;Posta Sándor