Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 23., vasárnap

A "nép" ismét telibe talált ? Tavaly a ByeAlex most ...

Kállay-Saunders András a Running című szép magyar dallal képviseli Magyarországot (?) az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Koppenhágában - derült ki A Dal című showműsor szombat esti döntőjében.  

A "közszolgálatinak" becézett média, Dal című műsorának fináléjába az elő- és középdöntőkből - a következők kerültek be: Bogi - We All, Depresszió - Csak a zene, Fool Moon - It Can’t Be Over, HoneyBeast - A legnagyobb hős, Kállay-Saunders András - Running, Király Viktor - Running Out of Time, New Level Empire - The Last One, valamint Pál Dénes - Brave New World.
A szombat esti döntőben, amelyet az M1 és a Duna World élőben közvetített, előbb a zsűri - Rúzsa Magdi, Kovács Kati, Csiszár Jenő és Rákay Philip - választott ki négy angol nyelvű "dalt": Kállay-Saunders András - Running, Bogi - We All, a Fool Moon - It Can’t Be Over és Király Viktor - Running Out Of Time című dalát.
A tévé előtt ücsörgő "nép" sms-szavazatai (ha lehet hinni a mai világban egy szavazás tisztaságában...) pedig gyorsan el is döntötték: hogy ki fogja hazánk hírét öregbíteni május 6. és 10. között az Eurovíziós Dalfesztiválon, Koppenhágában.

Egy dalra találtam a Youtubon a HoneyBeast előadásában és azonnal megvilágosodott előttem,hogy miért is nem képviselheti hazánkat ez az együttes Koppenhágában! Aki végighallgatja  talán maga is rájön mire is gondoltam.-a szerk. 
Szerk;Posta S.

Európa "szeret" minket !

A szlovákok is használhatják a Tokaj megnevezést, mivel a kizárólagos birtoklásáért vívott szóhasználati és szófaji csatában Magyarország alul maradt az Európai Bíróság döntését követően. 
S bár a palackozott borok így hasonló névvel kerülnek a polcokra, ez nem feltétlenül jelent azonos minőséget.(...és ez a szégyen!-a szerk.)

 Az Európai Bíróság múlt csütörtökön utasította el a tavaly novemberben benyújtott magyar fellebbezést a „Tokaj” márkanév ügyében azzal, hogy kimondta: nem minősül megtámadhatónak a „Vinohradnícka oblast' Tokaj” szlovák név uniós nyilvántartásba jegyzése.
Magyarország a bírósági perrel azt szerette volna elérni, hogy ilyen eredetmegjelölés ne szerepelhessen az uniós nyilvántartásban. 

(Megjegyzés; "A Tokaji borvidék egységes, határon átnyúló borvidéket képez: a terület 90 százaléka nálunk, 10 százaléka pedig a szomszédba nyúlik át, és mint ilyen, az uniós jogszabályok alapján földrajzi oltalmat élvez!" ?) 
A döntés értelmében „a szlovákiai termelők továbbra is a piacra vihetnek a magyarnál gyengébb minőségű borokat a Magyarországon oltalom alatt álló Tokaj elnevezéshez nagyban hasonló márkanév alatt. Ez pedig a fogyasztók megtévesztését eredményezheti” – áll a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának közleményében. (Forráshír)
Szerk;Posta S.