Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 27., csütörtök

Ingyenes internet ?

Három héttel az indulás után már nem csak az internet, hanem az IPTV előfizetés is ingyenessé tehető a Btelnél. Cserébe 30 percenként végig kell nézni egy reklámot.
 
Az indulást követő első héten 9000, három hét elteltével pedig már 24 ezer háztartás választotta a Btel február elején bevezetett Xprime szolgáltatását.

A magyar fejlesztésű rendszer böngészés közben meghatározott időközönként felkínál egy reklámot vagy reklámblokkot, amelyről az előfizető szabadon dönthet, hogy megnézi-e vagy sem. Amennyiben a felhasználó megnézi a reklámokat és a blokk végén jól válaszol a feltett kérdésre, akkor krediteket tud gyűjteni, melyeket a következő számlán jóváír számára a Btel, ezzel csökkentve az internet-előfizetés havidíját.
Az Xprime esetében egy általános, naponta 3-4 órás nethasználat mellett 30 percenként jelenik meg egy reklám, így az ügyfél 17 nap alatt tud lenullázni egy átlagos, 3000 forintos előfizetési díjat. A szolgáltató közlése szerint a reklámok megnézése alkalmanként két percet vesz igénybe.
Az előfizetők az Xprime-hoz egy olyan felületet is kapnak, ahol pontosan nyomon tudják követni a kreditek számát és jóváírásuk státuszát.
Xprim forrás.
Barta P,

Sokat akar a "szarka"...


Egyre többen ülik le adósságukat fogházban, mert a rájuk kiszabott bírságot nem tudják megfizetni. Aki 30 napig nem rendezi tartozását, ügye a bíróság elé kerül, ott pedig a pénzbüntetést elzárásra változtatják át. Nem csak a bíróságoknak jelentenek pluszmunkát, de az állam is kétszer bukik a börtönt választó szabálysértőkön.Hat óra közmunka vagy egy börtönben töltött nap ötezer forintot ér, egy napi fogva tartás viszont nyolcezer forintjába kerül az államnak! Jó üzlet.  (Így jár az aki tizenkét milliárdért vásárol traffipaxot,hogy még jobban lehúzza az egyébként is agyonadóztatott autósokat. Erre szokták mondani hogy " visszanyal a fagyi"-a szerk.)  Jelentős mértékben emelkedett a bíróságok elé kerülő szabálysértési ügyek száma 2013-ban is.Tavaly csaknem harminchatezer ilyen szabálysértési bírság átváltoztatásáról szóló ügy aktája került a bíróságok elé.  A nem fizetők aránya pedig hónapról-hónapra tovább nő. Csak napi szinten három-négyszáz rózsaszín dosszié érkezik a bíróságokhoz, melyekben a nem fizetők aktái találhatóak. Ez január eleje óta összesen már most 5000 ügyet jelent - derül ki a hír24 riportjából.  Törvényszéki statisztikákból az is látszik, hogy az ország nyugati részéből kelet felé haladva csökken a fizetési hajlandóság. Amíg Győrben a szabálysértők 24,5 százaléka tudott időben fizetni, addig Debrecenben 13 százalékuk, Miskolcon pedig csak minden 10. ember tudta rendezni a tartozását. Szerk;Posta S.