Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. március 11., kedd

Ezen nevet az INTERNET...

...bár nekünk magyaroknak ez egy óriási szégyen.


A YouTube után a legnagyobb magyar videomegosztóról, az Indavideóról is eltűnt Király Linda himnuszos szerencsétlensége.
Az interneten fellelhető magyar nyelvű videók egyik legkínosabb egy percét jelenti Király Linda Himnusz-előadása.
Az énekesnő pár sor után egy egész sportcsarnok előtt sül bele a Himnuszba, majd a bajból még nagyobbat csinálva azt mondja: „Én ezt így nem tudom, hát ezt közönséggel együtt kell, nem? Hát magyarok vagyunk, nem?”.

A videóról Király Linda édesapja intézkedett, felvásárolva annak jogait,(-mert ugye van az a pénz-a szerk.) majd letiltotta szinte mindenütt. A Comment:com bejegyzése szerint Király Tamás az Indavideónak azt írta: 
„Mi, a Crown Music Bt., mint az alábbi linken található videó 2014. február 4-től online felületeken történő felhasználásának egyedüli jogtulajdonosa, kérjük a videó azonnali eltávolítását az oldalukról. Amennyiben kérésünknek nem tesznek eleget, a hatályos jogszabályok alapján jogi útra fogjuk terelni az ügyet.”

A 2002-ben történt ominózus esetről egy érdekes írást olvashatsz még itt  és  ITT megnézheted!
Comment :com forrás alapján megosztotta Posta Sándor.

Rendőrségi tolerancia ?

A Police.hu körözési oldalán közzétett kép!-hát nem bájos ez a "leányzó"??

Barta P.

Te tudtad ?

Közeledik március 15. Ennek apropóján egy érdekesség,amire eddig talán nem is figyeltél.
A kokárda színei!
A piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld a reményt jelképezi.

A magyar kokárda piros-fehér-zöld színű, tehát helyesen kívülre kerül a zöld.

Az 1848-as pesti forradalom idején a márciusi ifjak még valóban így is használták, de Than Mór festményein is megfigyelhető, hogy a huszárok csákórózsáján is helyesen szerepel a színsorrend. Téves viszont Szendrey Júlia kokárdája amit Petőfinek készített, hiszen ezen az olasz színek sorrendje figyelhető meg. Valószínűleg már a forradalom idején is használtak téves kokárdákat, nem mindenki tudhatta hogyan kell helyesen hajtani.
 Forrás;wikipedia.hu

Manapság téves történelmi berögződések, és a hagyomány miatt legtöbbször a piros van kívül és a zöld belül A magyar kokárdát március 15-én, a pesti forradalom évfordulóján szokás viselni. A francia kokárdától eltérően nem kalapra tűzik, hanem a kabát hajtókájára vagy mellrészre a szív felőli oldalon.
Bejegyezte;Posta S.

A Windows 8 a legsebezhetőbb ?

Meglepő következtetésre jutott egy ismert biztonsági cég: a Windows 8-at tartja a legsebezhetőbb operációs rendszernek piacon lévő családtagjai közül.

Kép;Secunia forrás
A Secunia biztonsági cég egyik legfrissebb, a sebezhetőséget vizsgáló kutatása szerint jelenleg a Windows 8-at fenyegeti a legtöbb veszély a piacon lévő Windows-platformok közül, mivel a 8-as operációs rendszer jóval több sebezhetőséget tartalmaz, mint a korábbi verziók.
Az állítás enyhén szólva is meglepő, hiszen a Microsoft hangoztatta, hogy kiemelt figyelmet fordított az új operációs rendszer biztonságára, és ez minden bizonnyal így is van. Azonban van egy kis bökkenő a rendszerben, és ez a Flash. Az Adobe Flash Playert ugyanis a Microsoft beépítette az Internet Explorer 10-be, így a Flash közismert sebezhetősége az IE-re, és így a Windows 8-ra is hatással van, függetlenül attól, hogy a Flash kódja nem a Microsofttól ered.
A Secunia jelentéséből kiderül, hogy miközben a Windows XP, a Vista és a Windows 7 nagyjából ugyanannyi biztonsági rést azonosítottak, a Windows 8-nál 54-gyel megugrik ez a szám – a Secunia egyértelműen a Flasht teszi ezért felelőssé.
Bejegyezte;Posta S.