Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. március 31., hétfő

Nyíradonyi történet.

Visszaesőként 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki még 2004-ben molesztált egy rokon kislányt Nyíradonyban.
A vádirat szerint az akkor 10 éves kislány a nyári vakáció idején töltött el néhány napot rokonainál, ahol a nagybátyja négy estén is szexuálisan molesztálta. A gyerek éveken keresztül nem beszélt a vele történtekről, így a szülők nem fogtak gyanút, még annak ellenére sem, hogy a sértett, aki addig második apjaként tekintett a vádlottra, az eset után soha többé nem fogadta el a család szünidei meghívását. 
A történtekre azt követően derült fény, hogy a lány először az iskolapszichológusnak mondott pár szót az esetről, amikor az a magatartászavarai miatt kezelte, majd 18 évesen a szülei előtt is elszólta magát. A sértettet ugyan a bíróság a vádlott távollétében hallgatta meg, de a ma 20 éves lány még így is nagyon megviselten nyilatkozott a gyermekkori zaklatásról.
A vádlott végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, de a sértett, a szakértők és a tanúk vallomásai is rendre cáfolták a vádlott védekezését. Kiderült az is, hogy a férfinak volt más hasonló ügye is: 2012-ben hasonló módon zaklatott egy másik tizenéves kislányt - felesége unokáját - is, aki gyámhivatali döntés alapján került az ő gondozásába; ezen ügy miatt épp idén februárban ítélte 9 év 10 hónap fegyházbüntetésre a Debreceni Járásbíróság. A mostani esetben a bíróság felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött sértett sérelmére, erőszakkal és folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszakban mondta ki bűnösnek a férfit, aki 7 év szabadságvesztést kapott.
A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős, mert az ügyész, a vádlott és védője is 3 nap gondolkodási időt kért.
(HavariaPress)
Barta P.

Aki Oroszországgal játszik...

...macska-egér harcot, az a világbékével játszik!
Sokan nem tudjuk, hogy a Gladio, a NATO legtitkosabb alakulata. Drábik János több évtizede könyveiben, előadásaiban felfestette a ma már egyre nyíltabban fellépő háttérhatalom rémképét.

Youtube forrás 
Barta P.

Visszanyalt a fagyi ?

Az alapkő letétel.

Fotó: dvsc.hu

A debreceni Nagyerdei Stadion üzemeltetésére kiírt közbeszerzési pályázat eredménytelen volt.
A közbeszerzési hatóság honlapjának tájékoztatása szerint a debreceni Nagyerdei Stadion és annak környékének üzemeltetése első körben senkinek sem kellett. 
A kiírás szerint 20 évre hirdették meg az üzemeltetést, ám a közbeszerzési eljárás sikertelen volt, mivel egyetlen ajánlat sem érkezett.
Szerk;Posta S.

Egy ország,...ahol fejre áll a "törvény"?


Március 31-én a Debreceni Ítélőtábla Elek Balázs vezette tanácsa tárgyalja B. Péter rendőr hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatti ügyét. Az elsőfokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2013 decemberében felmentette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 1999-től a Záhonyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedési Osztályán dolgozott, majd 2009-től körzeti megbízott a Tuzséri Körzeti Megbízotti Csoport tagjaként.
2012 februárjában a vádlott és társa Tuzsér községben teljesített szolgálatot. Délelőtt észlelték, hogy I. Attila gépkocsijával úgy közlekedik, hogy kanyarodás közben nem használja az irányjelzőt. 
A rendőrök megállították I. Attilát, ekkor látták, hogy az autóban gyermek is utazik, aki semmilyen biztonsági eszközzel nem volt ellátva. 
Az intézkedés közben I. Attila észrevette, hogy közmunkás rokonai közelednek, akik kiabálva felelősségre vonták a rendőröket. Ezen felbátorodva I. Attila a helyszínt el akarta hagyni, kezét felemelte, ezért az intézkedés akadályozása miatt a vádlott (?) és társa megbilincselte, majd a rendőrautóba ültette. 
A közmunkások közül B. Milán sértett közeledett a rendőrök felé és felszólításra sem állt meg. Mivel olyan közel ért B. Péter vádlotthoz, hogy az intézkedést akadályozta, ezért őt a vádlott kis erővel magától eltaszította. B. Milán ettől hanyatt esett a háta mögött lévő hókupacon, majd felugrott és elszaladt. B. Milán sérülést nem szenvedett. B. Milán a törvényes határidőn belül magánindítványt terjesztett elő. 
A Civishír nyomán 
Szerk; Posta S.