Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 8., kedd

Nem tudom miért...

...de nekem nagyon tetszett az alábbi videó !    Jó látni ahogy Bejaaaa... püföli a "sukár" csávót.

Szerk;Posta S.

Egy üveg sör, meg egy üveg sör az hány liter sör?

Van az áremelésnek az a fajtája, amikor a polccímkékre írt ár nem lesz több, a vevő nem fizet többet, mint korábban, cserébe viszont kevesebbet kap a termékből ugyanazért a pénzért. 
Így lesz kevesebb chips ugyanakkora zacskóban, kevesebb tejföl vagy joghurt ugyanakkora pohárban, 19 szál cigi ugyanakkora dobozban, 40 deka párizsi egy rúdban - a végtelenségig folytathatnánk a sort. 
Nemrég a 75 dekás lisztre csodálkoztunk rá, amit könnyen egykilósnak nézhet az ember, most újabb innovációt fedeztünk fel a boltok polcain: itt a négydecis sör

A Heineken félliteres palackját a napokban hiába kerestük a polcokon, a 0,33-as üveges és dobozos kiszerelés mellett csak a fél literes dobozos változat volt elérhető a hipermarketekben.
Nem az történt azonban, hogy a világ megitta az összes "vöröscsillagos" sört, hanem a kiszerelés változása miatt tűntek el a polcokról a nagy üvegek: mostantól (mindenütt figyelj oda sokkal jobban,hogy hol akarnak megvezetni!-a szerk.) ugyanis 4 decis változatban forgalmazzák az üveges Heinekent!
 Barta P.

Ég veled, Windows XP!


A mai nap történelminek nevezhető az informatika történetében, hiszen a Microsoft magyar idő szerint az esti órákban kiadja a Windows XP utolsó biztonsági javításait, ezzel pedig véglegesen megszünteti az OS kiterjesztett terméktámogatását. 
A mai javító kedd után csak a Custom Support programban résztvevő, elképesztő összegeket a patchelésért kifizető kormányok és vállalatok kaphatnak frissítéseket hozzá.

A Windows XP minden idők legsikeresebb operációs rendszere 2001. október 25-én vált általánosan elérhetővé, amely 12 éve, 5 hónapja és 2 hete volt. Sajnos az eladott licencek számáról nincs információ, azonban a Microsoft állítása szerint a forgalmazása során olyan 1 milliárd számítógépre lett előtelepítve. 
Jelenleg a Windows XP Kínában a legelterjedtebb, a helyi számítógépek bő felén fut az operációs rendszer.
A még mindig Windows XP-t futtató számítógéppel rendelkezőknek innentől kezdve nem javasolható az operációs rendszer használata, hiszen nem érkeznek hozzá biztonsági frissítések.

Az elkövetkező hónapokban a Start menüt kapó Windows 8-cal nem rokonszenvezők Windows 7-es számítógépet újonnan és használtan egyaránt vásárolhatnak.
Szerk;Posta S.