Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 16., szerda

Te szoktál torrentezni?

Na akkor most figyelj!

Az Európai Unió Bíróságának új határozata komoly alapot is adhat a torrentezés viszonylag liberális szabályozásának jóval szigorúbbra cserélésére, több EU-s tagországban, köztük Magyarországon is.

“Nem fogadható el az olyan nemzeti szabályozás, amely nem tesz semmilyen különbséget a jogszerű forrásból készített magáncélú másolatok és a hamis, illetve hamisított forrásból készítettek között” – ezt mondja ez Európai Unió Bíróságának határozata, melyről az ITcafe számolt be.
Az informatika szakoldal szerint a holland ügy kapcsán hozott határoznak komoly következményei lehetnek EU-szerte azokban az országokban, ahol viszonylag liberálisan kezelik a kérdést, így például Magyarországon is. A döntés értelmében ugyanis azt jelenti, hogy csakis egy jogszerűen megszerzett tartalmat többszörözhetünk: mondjuk vettünk egy DVD-t, akkor azt; letöltöttünk egy online boltból egy zenét, akkor azt stb. Minden más esetben jogszerűtlen, így büntetendő a másolás (letöltés).
Az IT café által megkérdezett Artisjus szakértője, Tóth Péter Benjamin szerint bár egy fontos döntésről van szó, mivel az unióban jelenleg is kidolgozás alatt áll a szerzői jog reformja, egyáltalán nem lejátszott meccsről van még szó. 
Barta P.

Állami gondozásba került a kis Orbán Viktorka !

Az Orbán Viktor iránt érzett tisztelettől ve­zé­relve a kormányfőről nevezte el legkisebb gyermekét a párt egyik aktivistája, Balogh László. Balogh Orbán Viktorka ötéves. Az óvodában „miniszterelnök úrnak” szólították, de aztán  intézetbe került
A választások előtt az idex.hu Orbán Viktor debreceni kampányrendezvényén forgatott. A riportban aktivistákat is megkérdezett: ebből derült ki, hogy egyikük Orbán Viktornak nevezte gyermekét.

 
 Fotó: Index.hu, Fejér Bálint

Balogh László a Debrecenhez közeli ­Bagamérban lakik - írja a férfit most megkereső Bors.
Napszámos, amikor felhívták, éppen fát pakolt, meg ahogy ő mondta, más földi munkákat végzett. Tizenhat éve a Fidesz aktivistája, de már 24 éve a miniszterelnök feltétlen híve. Hitét még az sem rengette meg, hogy házassága is ráment a politizálásra, három fia pedig állami gondozásba került.
– Csak a Fidesz! – mondta köszönés helyett Balogh László, amikor bátyja átadta neki a telefonját.
– Mi ragadta meg Orbán Viktorban? – kérdezte a Bors a 44 éves aktivistát.
– A talpraesettsége. Még nem találkoztam vele személyesen, de így is átjött nekem, hogy ért a politikához. És ahogy elbánt a rezsivel! Olyan nekünk, mint egy király. Persze tudom, ma nincs királyság.
– Önnek mennyivel lett kisebb a számlája?
– Nekem? Semennyivel. A gáz eleve kiesett, mert fával fűtök. De másokkal, sok emberrel jót tett.
– Froclizták a kisfiát a neve miatt?
– Az Orbán Viktorkát? Dehogy. Az oviban „miniszterelnöknek" meg „elnök úrnak" szólították az óvónők. Persze csak a fideszesek. Csak hát közben szétmentem az asszonnyal...
– A politika miatt?
– Igen, amiatt. Nagygyűlésekre jártam meg a Békemenetre. Elmentek a hétvégék. Egyszerűen nem bírta. Akkor kerültek állami gondozásba a fiúk. De mindhármukat, a Lacit, az Ádámot meg a Viktort is húsvétra hazahozom.
– Ha születik még gyermeke, őt is politikusról nevezné el?
– Fideszesen kívül másról? Azt sohasem....
(Mit lehet ehhez hozzáfűzni ?  Szerintem nem sok értelme lenne...a szerk;Posta S.)