Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 22., kedd

Miért is vagyunk eladósodva?

Egy felmérés szerint a fizetésképtelenségi okok között még mindig meghatározó a munkanélküliség. Az esetek mintegy háromnegyedében az alacsony vagy nem létező jövedelem vezet a magyarok eladósodásához. 
 
Miközben az eladósodást kiváltó tényezők között a munkanélküliség még mindig vezető helyen szerepel; ez a szám némiképp csökkent 2013-hoz képest - mutatott rá az Intrum Justitita követeléskezelő cég fizetésképtelenséget vizsgáló felmérése.
Míg 2013-ban az adósok közel felét érintette ez a probléma, idén már csak (?) a felmérésben résztvevők 43 százaléka jelölte meg a munkanélküliséget a fizetésképtelenség elsődleges okaként.
 
A bankszektorban történő letiltások aránya lényegesen magasabb (25%) a telekommunikációs és közmű szektorban tapasztaltnál (10%). A felmérésből jól látszik, hogy még mindig a telefon- és internetszámlákkal csúszunk meg először.
Az ilyen típusú számlafizetések elmaradása mögött általában rövid távú problémák állnak, míg a bank szektorban már inkább olyan okok vannak jelen, amelyek a havi rendszeres jövedelem elmaradásához kapcsolódnak; aki banki tartozásaival elmarad, az jellemzően már egyéb tartozást is felhalmozott - derül ki a felmérésből.
Barta P.

Egyenlő bánásmód ?

A helyszíni, közúti ellenőrzést végző pénzügyőrök az év eleje óta lefoglalhatják a megállított teherautó szállítmányát, a közadósságot felhalmozó személy gépkocsiját  (ez nem vonatkozik ám mindenkire,lásd az írást itt - mert ugye ők "rejtett erőforrások"- a szerk.)vagy a helyszíni vizsgálat alá vont gazdasági szereplő raktárkészletét, üzlethelyiségének berendezéseit. Suller Attila, a NAV jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője elmondta: az elmúlt két hónapban nagyjából háromszáz alkalommal éltek a lehetőséggel a pénzügyőrök.
Az esetek megközelítőleg kétharmadában az adótartozást a helyszínen kifizették az érintettek, vagy más módon, például banki átutalással haladéktalanul gondoskodtak a hiányzó összegek lerovásáról. A többi ügyben a NAV emberei lefoglalták az árut, a tételek együttes értéke — a hiányzó adó nagyságához igazodóan — meghaladta a kétszázmillió forintot.
Ha köztartozásra derül fény, a pénzügyőrök — az út mentén — azonnal hozzálátnak a végrehajtáshoz: kiállítják a jegyzőkönyvet, és felszólítják az adóst, hogy intézkedjen a hiányzó összeg megfizetéséről. 
A köztartozás befizetésének hiányában az adóvégrehajtók — a fuvaros megérkezésekor — lefoglalják a megrendelő telephelyéről a készletet. Ha az adósságot így sem egyenlítik ki, az árut a hivatal értékesíti. Hasonló a helyzet, ha magának a fuvarozócégnek van végrehajtható köztartozása, akkor — lényegében azonos ügyintézéssel — a kamiont foglalja le a NAV — mondta Suller Attila, megjegyezve: ha a fuvarozó hat hónapon belül nem rendezi tartozását, a járművet kivonhatják a forgalomból, s ezután eladják.
dehir nyomán; megosztotta Posta S.

Tűz Hajdúsámsonban !

A délelőtti órákban riasztották a debreceni, valamint a nyíradonyi hivatásos egységeket, mert Hajdúsámsonban a Szatmári utcában kigyulladt egy 11 lakásos sorház tetőszerkezetének egy része.
 A helyszínre nagy erőkkel vonultak a megyei egységek, öt gépjárművel közel húsz tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén.A megyei műveleti szolgálat is riasztva lett az esethez, személyi sérülésről egyelőre nem érkezett információ.
Frissítés!
A sorházban hat lakás lakhatatlanná vált, emiatt kellett a huszonnégy embernek elhagynia otthonát. Többségük rokonoknál talál menedéket, egy anyát hat gyermekével, valamint egy idős asszonyt a gyermekjóléti szolgálat, illetve az önkormányzat segítségével helyeznek el ideiglenesen.
Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF) közleménye szerint a közműveket a tűz által nem érintett lakásokban is kikapcsolták, visszakapcsolásukról később döntenek.

Haon/youtube forrás

Óriási szenzáció...!

Hihetetlen-szinte elképzelhetetlen- dolgot akar tenni "VV  Gyúrós Józsi"!
Dolgozni akar !

– A helyi autóalkatrészeket készítő gyárba adtam be az önéletrajzom, és bízom benne, hogy fel is vesznek. Nagyon jól érzem magam itthon, hetente ötször járok edzeni, de a pénzzel sajnos hadilábon állok – nyilatkozta a Blikknek Józsi, aki két hónappal ezelőtt önként lépett ki a Való Világ hatodik szériájának bekamerázott villájából.
Józsinak egyelőre még nincs meg az érettségije, de tervei közt szerepel megszerezni, valamint az edzést sem adta fel, azért dolgozik a testén, hogy elindulhasson egy testépítő versenyen- derül ki a cikkből.
Szerk;Posta S.

A technika ördöge...

Az igazság mindig kiderül,-csak idő kérdése !

Barta P.

" Ha Orbán nem nyer forradalom lett volna... "

Hogyan tovább?
Youtube forrás
Barta P.