Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 27., vasárnap

A "rejtett erőforrás" akció közben.

A Tolvajkergetők Facebook-oldalunkon számoltak be róla a kerékpártolvajokat üldöző civilek arról, hogy április 26-án délelőtt fél tízkor egy ittas társaság tagjai egy 150 ezer forintos Magellan kerékpárt rugdostak szét az egyik Kishegyesi úti kocsma előtt. 

A pontos helyszínt ITT megnézheted !

A jármű, ami a Tolvajkergetők csalikerékpárja volt, teljesen tönkrement. A rejtett kamerás felvétel épphogy elkészült, a rendőrség is a helyszínre érkezett – előállították a rongálókat. A Tolvajkergetők szerint tipikusan "életcsászára-bűncselekményről" van szó, hiszen nem azért törtek-zúztak, mert "felismerték" a biciklit; egyszerűen ehhez volt kedvük... 

 A tolvajkergetők Facabook oldalán a következőket írják !
"Az ilyen és ehhez hasonló életcsászára-bűncselekmények visszaszorítására egyébként kiváló módszert alkalmaznak például Szingapúrban, ahol a társadalom rendje fontosabb, mint holmi ostoba "emberi jogok". Itt meg is tekinthető, (A videó megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!-a szerk.) ha valakit az ilyesmi érdekel." 
Szerk;Posta S.

Vendéglátás "magyar" módra ?

Botránykönyv rántja le a leplet az éttermek trükkjeiről. Állítólag vannak helyek, ahol teljesen mást kap a vendég, mint amit rendelt - és még ízlik is neki. 

Eszem-iszom Hungary címmel botránykönyv jelent meg nemrég, amely a magyar vendéglátás sötét oldalának kulisszatitkairól rántja le a leplet. 

A könyvben - amelyből a Blikk szellőztetett meg néhány részletet - szakácsok, konyhai dolgozók mesélnek arról, hogyan, milyen alapanyagokból főznek. A harcsahalászlé valójában mélyfagyasztott pangasiusból készül. Harcsafajta az is, csak éppen a világon a legolcsóbb: egy rendes harcsa ára nyolcezer forint kilónként, ennek meg nyolcszáz - mesélte egy szakács. 
"Mondták, hogy akkor most nekiállunk töltött káposztát készíteni, háziasan. Elővettük a hipermarketes konzervet, kiborítottuk a tányérra, megbolondítottuk vízzel hígított tejföllel, és eladtuk ezernyolcszáz forintért. A rántott ételeket visszadobtuk a fritőzbe, hadd süljenek meg újra, attól frissebbnek tűnnek." 
A konyhai dolgozó beszélt arról is, hogy a tokaji borhableves igazi turistacsalogatónak számított, kizárólag külföldiek kóstolták, mély áhítattal és átérzéssel, mert az ára igen borsos volt. "A tokajit én magam kevertem olcsó száraz borból és mérhetetlenül sok cukorból. Megpusztultam a nevetéstől a sok dicsérő szó hallatán."
A ház legjobb borjúpaprikását, amelyet a város polgárai egyenesen ikonikusnak, a közösség díjért kiáltó büszkeségének neveztek, pulykacombból kreálták a séfek. Az étteremben tíz éve szerepel a vaddisznó az étlapon, de a tányérokon eddig csak marhacombot találtak a vacsorázók.Szerk;Posta S.