Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 30., szerda

Orbán Viktor levele...


Orbán Viktor miniszterelnök négyoldalas levelet írt, amelyben hosszan érvel a német megszállás áldozatainak emlékműve mellett. A levél címzettje Dávid Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész, a kormány által támogatott Magyar Művészeti Akadémia tagja.

Az origo.hu birtokába került levél szerint Orbán úgy látja, az ügy „bonyolult történeti, erkölcsi, politikai szövevény”, de a róla szóló vita nem haladja meg az olcsó politikai lökdösődés kocsmapultját. Orbán kifejti, hogy miért szerepel az emlékművön a német birodalmi sas és a Magyarországot szimbolizáló angyal. Utóbbiról azt írja: az ezzel kapcsolatos kritikákat egy olyan kor tünetének tartja, „amelyben a politikai, harci értelmezések vonzóbbak, mint szellemi-lelki természetűek”.
„Ez a műalkotás erkölcsi szempontból, gesztusrendszerének történelmi tartalmát tekintve pontos és makulátlan” – írja Orbán. A miniszterelnök azt írja, hogy ugyan a szobor nem olyan didaktikus, mint ahogy azt kritikusai elvárnák, de "a didaktikus történelmi alkotások, melyek általánosak voltak fiatalkoromban, rám inkább lehangoló benyomást tettek".

140 ezren dolgozhatnak közfoglalkoztatottként !

A kormány vizsgálja annak a lehetőségét, hogy hogyan tudnának havonta átlagosan 200 ezer embernek napi szinten 8 órás munkát adni december végéig - jelentette ki a Ma reggelben a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.-olvasható a hirado.hu honlapján.

Kevesebben dolgoznak közmunka keretében az elmúlt hetekben, mint az előző hónapokban - írta polgármesterek jelzéseire alapozva a Népszabadság. A téli hónapokban mintegy 200 ezer embert tartottak bent a rendszerben, közülük 100 ezren oktatáson vettek részt.

A vádakra reagálva a szaktárca közölte, hogy a közelmúltban ugyan visszaesett a közfoglalkoztatottak száma, ám hétfőn indulnak a 2014-es programok, amelyek keretein belül több mint 140 ezren dolgozhatnak majd - hangzott el az M1 reggeli műsorában.

"Tavaly április végén 108 ezren vettek részt a közfoglalkoztatásban, és azt ígértük, hogy idén legalább annyian lesznek, mint tavaly, a 146 ezres létszám pedig azt jelenti, hogy betartottuk az ígéretünket" - jelentette ki a Ma reggelben a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

Czomba Sándor közölte: a regisztrált álláskeresők csaknem fele általános iskolai vagy semmilyen végzettséggel sem rendelkezik, nekik szinte nincs is esélyük kilépni a versenyszférába, ezért van szükség képzésekre.
(Felmerül a kérdés hogy akkor mire is volt jó a százezer fő oktatása a téli programban? Akkor ezek szerint az álláskeresők "csaknem fele" analfabéta?-és vajon milyen társadalmi rétegből  kerül ki ez a népességcsoport? Azt hiszem erre a választ minden normálisan gondolkodó ember tudja, ha nem is mondja ki.-a szerk. )
"A kormány ugyanakkor vizsgálja annak a lehetőségét, hogy hogyan tudnának havonta átlagosan 200 ezer embernek napi szinten 8 órás munkát adni december végéig. Ehhez azonban további 150 milliárd forintra lenne szükség a költségvetésből" - tette hozzá az államtitkár. (Nem munkahelyet,közmunkát ! Ez nagyszerű,hurrá...a mi adónkból!)
Szerk;Posta S.