Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 1., csütörtök

Olvasónk küldte.

A 'Te Tedd' akció  !
T. István olvasónk küldte az alábbi képet a korábban közzétett írásunkhoz, megjegyzésként.
Kicsit morbid, kicsit humoros, de talán a mai gyerekek így látják megvalósulni a Magyar "nagyobb jólétet" és az új munkahelyek létrehozását...?

 ...érdekes,köszönjük.
Barta P.

Május elseje másképpen !

"Szomorú napunk van, hiszen ma jár le a földmoratórium, vagyis május 1-től megnyílik a lehetőség a külföldiek számára a magyar föld megvásárlására – hívta fel a figyelmet Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti listavezetője a Jobbik majálisán. 
Hozzátette: Magyarországnak újra kell tárgyalnia a csatlakozási szerződés azon fejezetét, amely arra vonatkozik, hogy a termőföld a tőke szabad áramlásába tartozik. A politikus kiemelte: a termőföld nem lehet a tőke szabad áramlásának tárgya!" 
És egy, a témához kapcsolódó videó.
Youtube forrás
Szerk;Posta S

Ukrajnát megvásárolta a "Nyugat" ?

Ukrajna pénzt kap, amiért kitart a nyugati orientáció mellett, de ennek ára van. A kormány nem teheti azt, amit csak akar. A Nemzetközi Valutaalap áremeléseket és bérbefagyasztást írt elő a 17 milliárd dolláros hitelért cserébe. 
Az IMF végrehajtó tanácsa – amelyben Oroszország és az Egyesült Államok is képviselteti magát – jóváhagyta, hogy a 17 milliárdból 3,2 milliárdot azonnal átutaljanak a készpénzhiánytól szenvedő és sokaknak adós ukrán kormánynak, hogy elkerülje az államcsődöt. A 3,2 milliárdból 2 milliárd az állami költségvetést fogja tehermentesíteni. A hitelből Ukrajnának részben az IMF-fel szemben fennálló adósságát kell törlesztenie.
Ukrajnának a hitelért cserébe megszorító intézkedéseket kell végrehajtania, például csökkentenie kell az állami intézményekben dolgozók számát, emelnie kell az adókat és az energiaárakat, valamint be kell fagyasztania a minimálbért.

A nemzetközi pénzintézetek, mint amilyen az IMF is, szerte a világon azzal a feltétellel hiteleznek, hogy beleszólnak az állami költségvetés alakításába. Ez mindenütt megszorításokkal jár, így történik ez például Romániában is, amely ugyancsak a közelmúltban vett fel hitelt a Nemzetközi Valutaalaptól. Orbán Viktor kormánya éppen azért törlesztette idő előtt az IMF-hitelt tavaly nyáron, hogy ezektől a kötöttségektől megszabaduljon, és önállóan alakíthassa gazdaságpolitikáját.
A Valutaalap reményei szerint Ukrajna a segély révén további 15 milliárd dolláros hitelhez jut a Világbanktól, az Európai Uniótól, Kanadától, Japántól és más európai intézményektől.
Barta P.