Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 8., csütörtök

Jelentgetünk...

Nyomozást indított a rendőrség Sebestyén Balázs ellen – írja a Blikk.

 A Blikk információi szerint valaki feljelentette Sebestyén Balázst, aki korábbi műsorában, a Vundersőn és Zuperszexi egyik adásának felvételén biztonsági öv nélkül vezetett. A műsorvezető ellen a rendőrség közigazgatási eljárást indított. 
„Vadon Jani még rám is szólt, amikor beszálltunk és bekötötte magát, hogy nekem is használnom kellene a biztonsági övet, de én direkt nem tettem eleget ennek. Szerintem ez egy feljelentős ország, ezért kíváncsi vagyok, mennyi időbe telik, amíg valaki feljelent” – mondta a Class FM Morning Show-jában Sebestyén Balázs.
Igaza lett, hiszen feljelentették, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig közigazgatási eljárást kezdeményezett. és megindult a nyomozás az ügyben. Sebestyén Balázs erről nem nyilatkozott.
Sebestyénnek mindenesetre nem ez volt egyetlen hibája autóvezetés közben. Néhány hónapja tilosban parkolt, tavaly pedig volt két gyorshajtásos ügye is, így ez már csak hab a tortán.
Barta P.

Egy videó...

...ami jóval többről szól, mint ami elhangzik benne !  A megnézése után, keress utána a netten ennek-annak és gondold át, mit is hallottál ?

Szerk;Posta S.

Fél év állami rabszolgaság.

Nincs még egy kelet-európai ország, amelyben az állam olyan sok adót és járulékot szedne be a dolgozóktól, mint Magyarország. Sőt, egész Európában is csak három nemzet előz meg minket.
Egy átlag magyar dolgozó jövedelmének 53,86 százalékát fizeti be az államkasszába személyi jövedelemadó, járulékok és áfa formájában. Ebben pedig még benne sincsenek a jövedéki termékekre - üzemanyagra, cigarettára, alkoholra - rakodó extra terhek sem. 
Ezzel a számmal hazánk a negyedik helyet foglalja el az európai országok listáján, csakhogy a magyar államnál is mohóbb Belgiumban, Franciaországban és Ausztriában még bőven marad elkölthető pénz az emberek zsebében.
Az adószabadság napja Magyarországon július 16, vagyis nyár közepéig munkánkkal kizárólag az államot gyarapítjuk. Hiába 16 százalékos a személyi jövedelemadó kulcsa, ha a járulékokkal az adóék 49,5 százalékra ugrik.
Ezzel nagyon hátul kullogunk az EU-ban. A brüsszeli New Direction Foundation által publikált friss tanulmány szerint egyébként a magyarhoz hasonló a munkabéreket terhelő állami elvonás mértéke még egyedül Görögországban van. (Akkor miről is beszélünk,hogy "Magyarország jobban teljesít ?" kérdezem én, miben is?-a szerk.)
 
Július 16-ig az államnak dolgozunk !
 
 (forrás: New Direction Foundation) 

Az adóelvonás mértéke az Európai Unióban egyébként 2010 óta folyamatosan növekszik és a 2010-es 44 százalékról mostanra elérte a 45,27 százalékot. Érdekes adalék, hogy az egykulcsos adórendszerrel bíró országok (a három balti állam, illetve Bulgária, Románia és Magyarország) teljes elvonása magasabb, mint a progresszív adórendszerű államoké.
A teljes írást itt olvashatod.
Szerk:Posta S.