Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 9., péntek

Eltérő "kultúra"...

A "konfliktuskezelés" leegyszerűsített módja.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás bűntette miatt vádat emelt két fiatalkorú fiú ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatta a Teolt dr. Ökrös Magdolna, a megyei főügyészség sajtószóvivője.
 
A vádlottak tavaly január 27-én az esti órákban Sárpilisen, a Béke téren autójukkal megállásra kényszerítették egy Opel vezetőjét. A konfliktus oka, hogy az egyik vádlott és az autóban ülő társaság egyik tagjának közös lányismerőse volt. Az érintett vádlott ugyanis azt híresztelte, hogy a lányhoz még mindig szerelmi viszony fűzi. Ezt a konfliktust akarták tisztázni, de miután megálltak, a két fiatalkorú kiugrott az autóból, és hangos szidalmazás közepette vascsővel, faütővel verni kezdték az Opelt.
Letörték a személykocsi egyik visszapillantó tükrét, az autón számos horpadást okoztak. A kár mintegy 150 ezer forintnyi. A megtámadott személyautó vezetője és barátai megrémültek, részben ezért, részben a tükör hiánya miatt nekitolattak egy beton villanyoszlopnak, majd elmenekültek. 
Az egyik vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztés, a másikkal kapcsolatban próbára bocsátás kiszabását szorgalmazza az ügyészég, pártfogó felügyelet mellett.
(Felfüggesztett, próbára bocsátás? Igen, mert ugye nálunk nincs kettős mérce !-a szerk.)
A teol.hu nyomán 
Szerk:Posta S.

Egy ország, ahol a kevesebb többe kerül !

Hiába csökkentették radikálisan a parlamenti képviselők létszámát a mostani ciklusra, nem lesz olcsóbb a kisebb Országgyűlés.

Kezdődik a "lázas" munka a megalakult parlamentben !

Egy képviselő ugyanis mostantól akár négyfős titkárságot is tarthat a parlament pénzéből és a frakciók is jóval több munkatársat alkalmazhatnak az eddigieknél.
Asszisztensre az előző ciklusban kezdetben havonta 140 ezer forintot költhetett egy honatya, ezt később több lépcsőben egészen 348 ezerre emelték, hogy akár két főt is alkalmazhasson egy képviselő. Most azonban már a megemelt alapilletményének megfelelő összeget fordíthat erre a célra, vagyis 748 ezer forintból egy egész stábot is fenntarthat. Ez összességében 149 millió kiadást jelenthet a parlament büdzséjének havonta.
Egyedül a képviselők bértömegén sikerült spórolni: a 386 képviselő több mint 330 millió forintba került nekünk havonta, a Blikk számításai szerint az új ciklus 199 honatyája benzinkártyával együtt 200 millió forintba fáj az adófizetőknek. Ebbe még vidéki képviselők albérleti és szállástámogatásai nincs benne, mert egyelőre az Országgyűlés Hivatala sem tudja, hogy kik igényelnek majd ilyen elhelyezést.
Jó hír viszont, hogy kiszorulhatnak a fenti státuszokból  a politikusrokonok, mivel a közeli hozzátartozók a továbbiakban nem lehetnek képviselői segítők.

"– A törvényhozás költsége nem elsősorban a képviselők számától függ. Ráadásul most kevésbé lehet szétosztani az ügyeket, ezért nagyobb szakértői apparátusra van szükség – magyarázta a Blikknek Juhász Attila, a Political Capital elemzője, aki szerint azok a politikusok is tisztában voltak ezzel, akik ezzel kampányoltak. – Népszerű üzenet volt az olcsóbb parlament, így könnyebben el lehetett adni a választási rendszer átalakítását – tette hozzá."
Szerk;Posta S.

Magyarország ebben is az első...

...ha hátulról kezdjük a listát !

A távközlési összehasonlító portál közleményében ismerteti, hogy míg az Európai Unió tagállamaiban a lakosság 52 százaléka használ mobilinternetet, addig Magyarországon ez a szám  32 százalék.
Magyarország Bulgáriával osztozik az utolsó helyen, igaz, míg Bulgáriában tavalyhoz képest 3 százalékkal nőtt az arány, addig Magyarországon 8 százalékkal csökkent - ismerteti közleményében az Internetet.hu.
A magyar háztartások még mindig az olcsóbb kábeles internethasználatot részesítik előnyben. A legtöbb uniós tagállamban a kábeles szolgáltatást használó háztartások aránya 20-30 százalék körül mozog, Magyarországon viszont három háztartásból kettő (66 %) kábeles ill. vezetékes hálózatot használ - olvasható a közleményben. Hogy ez miért van így azt az olvasóink fantáziájára bízzuk.
Barta P.