Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 14., szerda

A műsorvezetőnek szabad véleményt formálni?

A hely-Köztévé-Ma reggel műsor-műsorvezető Csete Beáta.
Vendége Gyöngyösi Márton volt. Csete - bár egy ideig próbálta keretek között tartani az eheti ukázt, miszerint a Jobbikba jó alaposan bele kell szállni, különös tekintettel Gaudi-Nagy-ügyre - azért az ötperces interjú végére már nem bírta tovább, hogy megfeleljen a munkadóinak.
A véleményformálás persze csak egy dolog, láttunk már ennél sokkal vadabb eseteket is abban a tévében, de a műsorvezető az utolsó másodpercekben gyakorlatilag elítélte (!!) a Jobbikot, amikor interjúalanyának esélye sem volt már arra válaszolni. 
Aljas dolog ez, persze ettől a médiától nem is igen szoktuk meg a nagyvonalúságot. Pedig a műsorvezető véleményére a kutya sem kíváncsi, még ha tombol is benne a közlési vágy, vagy korszakalkotó gondolatai vannak. Az ugyanis senkit nem érdekel, ő azért van ott, hogy kérdezzen. A meghívott vendég pedig azért, hogy válaszoljon.
Egy szó mint száz: lehet pártsajtót csinálni az adófizetők pénzéből fenntartott közmédiából, legfeljebb csak visszataszító!

Szerk;Posta S.

Érdekes dolog történt Bécsben

Közel ezer euróval rövidítette meg a taxisofőrt egy ügyes csaló, aki elhitette, hogy gazdag orosz üzletember, és Bécsből Dubrovnikba vitette magát - de aztán fizetés helyett egyszerűen csak lelépett.

Azt hihetnénk, az emberek már nem dőlnek be az olcsó trükköknek, egy bécsi taxist mégis sikerült átvágnia egy férfinak, aki elhitette a sofőrrel, hogy egy gazdag orosz üzletember, és azt kérte, hogy Bécsből vigye el a horvátországi Dubrovnikba. Az út oda-vissza mintegy 1600 kilométer volt, ám amikor megérkeztek a célhoz, az "üzletember" egy pillanat alatt felszívódott, a taxis pedig ott maradt a mintegy 300 ezer forintnyi mínusszal.

A 29 éves Thomas Meyer ugyan már az indulás előtt megmondta, hogy nagyjából ennyi lesz az ár, arra azonban nem számított, hogy az ügyfélnél nincs ennyi pénz, és nem kérte el előre a fuvardíjat .
A 11 órás út végén az "orosz" azt mondta, el kell mennie egy bankautomatához, hogy kivegye a pénzt - és Meyer soha többé nem látta. (Na ugye hogy egy "Meyert" is be lehet csapni, csak jól kell tálalni a dolgot !  A várható haszon nagysága elvakította és elaltatta az óvatosságát! Ezért  nem is érdemel sajnálatot! -a szerk. )

Az osztrák rendőrség már figyelmeztetést adott ki a csaló miatt - derül ki az Austrian Times című osztrák hírhonlap beszámolójából.
Szerk;Posta S.