Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 15., csütörtök

Tizenkét év után bye-bye iWiW !

Bezár 2014. június 30-án a magyarországi közösségi oldal, az iWiW - közölte az oldalt üzemeltető Origó Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény szerint a 12 éve alapított portál, amely egykor a leglátogatottabb honlap is volt, a világot behálózó konkurencia, a Facebook előretörésének "áldozata".
A két oldal látogatottsági görbéje 2010 végén ért össze. Az iWiW-et jegyző Origó Zrt. még négy évig kitartott terméke mellett, ám az oldal fenntartásának már nem látja további értelmét - áll a közleményben.

A világon az elsők között, 2002-ben létrehozott közösségi honlapként az iWiW segített kapcsolatot felvenni és tartani a barátokkal, rokonokkal, eseményeket szervezni, közösséget építeni. 2005-2010 között volt Magyarország leglátogatottabb portálja, a csúcsidőszakban naponta 1,5 millióan keresték fel, a bő egy évtized alatt 4,7 millió felhasználója volt - olvasható a közleményben.
A közlemény szerint a felhasználók 2014. június 30-ig egy kattintással, egy digitális időkapszula igénylésével lementhetik profiljukat, fényképeiket, kapcsolataikat, levelezésüket. A bezárást követően automatikusan törlődik minden adat, ha a felhasználók erről másképp nem rendelkeznek.
"Az iWiW hangsúlyos szerepet játszott a magyar internetezés elterjedésében és az online tartalomfogyasztásban" idézi a közlemény Vaszily Miklóst, az Origó Zrt. vezérigazgatóját, aki hozzátette: "az emberek többségének azonban bőven elegendő egy közösségi oldalt kezelni".

(Szerkesztői gondolatok;
A Facebook nyert, mert színesebb és gagyibb. Ennyi. Viszont előnye, hogy az adataid nem vésznek el soha.  Ha törlöd is a regisztrációt, nem tudom elhinni, hogy ennyi értékes információt hagynának elveszni. 
Abból, hogy milyen oldalakat látogatsz, milyen játékokat játszol, össze lehet rakni a teljes személyiség képet, a fogyasztási szokásaidat, hogy mennyire vagy harcképes és hogy mennyire szereted Amerikát és a Közel-keletet. (?)
Ja, és azt is, hogy mennyire van kedved új hiteleket felvenni... Mondom: a világon mindent. Olyasmit is, amiről sosem írtál, amit sosem néztél meg, amiről még élőszóban sem beszéltél soha egyetlen embernek sem.
Ez egy gigantikus adathalász program, konkrétan: katonai és gazdasági kémprogram. Pár hónap használat után, már azt is ki tudják következtetni, hány pattanás van a valagodon. 

Az IWIW legalább magyar volt! Most már ez sincs. Kár. )
Szerk;Posta S

Ki is a TV2 tulajdonosa ?

Tegnap későeste a viharos időjárás miatt nem jött álom a szememre és keresgélni kezdtem a tv csatornák között. Véletlenül kapcsoltam a TV2-re ahol pont a "Magánnyomozók" című sorozat utolsó képkockája futott. Hirtelen feltűnt a bevágásban az alábbi kép, amin  kicsit meglepődtem !

Nem hagyott nyugton a dolog és rákerestem az interneten hogy is van ez? Mi köze van a magyar államnak  egy kereskedelmi csatorna szórakoztató reality sorozatához?

És érdekes módon a legutóbbi erről szóló hír 2013 karácsony előtti. Azóta teljes csend a témában, mint ahogy a hírben is olvasható.
Igaz hogy március 4.-én megjelent még egy írás, de az is csak a korábbi "csendes" megállapodást elemezi, boncolgatja.  Azért, akit érdekel a téma, érdemes átolvasni, már csak a "tisztábban látás" miatt is.
Barta P.

"Nem megyünk sehova"

 - üzenik a miskolci romák !

Nem akarnak elmenni a romák Miskolcról azután sem, hogy az önkormányzat az alacsony komfortfokozatú lakásokból kiköltöző és a várost elhagyóknak másfél-kétmillió forintos támogatást szavazott meg. 
A romák most a házaik falára felszegelt, vagy az ablakokba kitett táblákon, és a házak falára felírva jelzik, hogy maradnak Miskolcon.
(És a miskolciakat miért nem kérdezték erről, mi a véleményük?-a szerk.)

Szerk;Posta S.

Orosz válasz az...

...amerikai szankciókra.

Az orosz űrhajózási hivatal, a Roszkoszmosz 2020 után nem hajlandó több amerikai űrhajóst eltaxizni az ISS nemzetközi űrállomásra. A Kreml azért döntött így, mert az Egyesült Államok komoly kereskedelmi szankciókkal sújtotta Oroszországot a Krím-félszigeti események miatt.
A két ország jelenleg közösen üzemelteti az ISS-t. Igen ám, csakhogy amióta 2011-ben a NASA szanálta az űrsiklóprogramot, az asztronauták csak az orosz Szojuz űrhajókkal tudnak eljutni az állomásra. Az USA koponyánként 60 millió dollárt fizet a Roszkoszmosznak az utaztatásért.
„Az orosz szegmens az amerikaitól függetlenül is működik. Az USA-é nem” – húzta alá Dimitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes. 
Rogozin hozzátette: a továbbiakban orosz rakétahajtóműveket sem adnak el az USA-nak. Ami felettébb kellemetlen helyzetbe hozza az amerikaiakat, akik ezek segítségével állítják pályára a katonai műholdjaikat.
 Barta P.