Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 19., hétfő

Cigány vicc, ami most megtörtént

Nem akart tyúkot lopni, csak megnézte a tojásokat az ólban !

A tulajdonos tetten érte a 28 éves tokodi férfit, de nem tudta visszatartani. Hívta a dorogi rendőröket. A sértett az egyenruhásoknak elmondta, mikor hazaérkezett, az udvar felől a baromfik hangos rikácsolását hallotta. Megnézte, mi bajuk a tyúkoknak, ekkor látta meg a számára ismeretlen férfit, amint négykézláb mászik ki az ólból egy zsákkal a kezében. 

A tulajdonos kérdőre vonta az idegent. R. József (?) azt állította, hogy csak a tojásokat nézte meg, majd átmászott a kerítésen és Ebszőnybánya irányába sietve távozott. A zsákot nem vitte magával, otthagyta a sértett négy tyúkját, melyeknek előzőleg kitekerte a nyakát.
(...) A rendőrök felkutatták a férfit, Tokodon igazoltatták a sértett által adott személyleírással megegyező R. Józsefet, aki már a helyszínen elismerte a bűncselekmény elkövetését. A járőrök előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra.
R. József ellen lopás gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A 28 éves tokodi férfi az ellene folyó büntetőeljárás során (hogy be tudja fejezni amit elkezdett-a szerk.) szabadlábon védekezhet- természetesen !
Szerk;Posta S.

Ok és okozat !

Mikor nem az okot szüntetjük meg, hanem az okozatot  próbáljuk elkerülni ! 


Elektromos ajtóéket oszt az óbudai önkormányzat, hogy megvédjék az idős, egyedülálló embereket. Az ék használata nem túl bonyolult, a bejárati ajtó alá csúsztatva megakadályozza az ajtó kinyitását és riaszt a lakásban tartózkodóknak, ha valaki mégis megpróbálna bejutni.
(Amire ugye a százéves idős bácsi kipattan az ágyból és "lefegyverzi" az illegális behatolót ! Nem abszurd ez egy kicsit? -a szerk.)

Nem az óbudai nyugdíjasok az elsők, akik az elektromos ajtóék miatt alhatnak nyugodtan, (?) márciusban már Borsodban is kiosztottak háromszáz darabot a rendőrök.

Hasonló "megelőzés" történt Egyek településen is. Az elkövetett bűncselekményekkel leginkább veszélyeztetett környéken ajtóékekkel próbálják megelőzni az úgynevezett "öregezés" elleni bűncselekményeket.

Óbudán is június első napjaiban juthatnak a koros érdeklődők az ékekhez a helyi idősek klubjaiban , mindössze a személyi igazolványukra és a nyugdíjas törzskártyájukra van szükség.
Szerk;Posta S.

Mégis van cigánykérdés Miskolcon ?


Barta P.

"Ne arra figyeljenek, amit mondok...

...hanem arra, amit teszek
Íme a valóság kedves "narancsos" nyugdíjas szavazó honfitársaim!

2017-ig az idei szinten marad a szociálpolitikai menetdíj-támogatás összege, és a kedvezmények rendszere sem változik - írja a Magyar Nemzet.
A szociálpolitikai menetdíj-támogatásokat a 2014-es szinten befagyasztja a kormány, egészen 2017-ig  - derül ki a Brüsszelnek megküldött konvergenciaprogramból.
A kormány tavaly 11 milliárd forinttal megemelte a közlekedési szolgáltatóknak fizetett összeget, amely most évi 104 milliárd forint, ám a tervek szerint ez a jövőben nem változik.

A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy jelenleg az utasoknak csak egyötöde fizeti ki a teljes árú jegyet, vagyis négyötödük valamilyen kedvezménnyel utazik.
A fejlesztési minisztérium munkaanyaga szerint a 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezménye csak a csúcsidőn kívül maradna meg, és nekik szóló bérletet kellene venniük, hogy bármikor ingyen utazhassanak. Fónagy János államtitkár ugyanakkor korábban úgy nyilatkozott, hogy a kérdésben a végső döntést a politika hozza meg, illetve elvi jelentősége lehet annak, hogy valamennyit fizetni kelljen a szolgáltatásért.
Szerk;Posta S.