Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 20., kedd

Itt a legújabb "lehúzás" !

Még az év vége előtt hadrendbe állhatnak az új, "mindent látó" sebességmérők - értesült a pénzcentrum.hu. A 160 darab, változtatható helyű berendezés a gyorshajtók mellett felismeri majd a záróvonalon előzőket, a piroson áthajtókat, sőt azokat is, akik nem kötötték be magukat. Hamarosan hadrendbe állhatnak az új, "mindent látó" sebességmérők, hivatalos nevükön változtatható helyű komplex közlekedési ellenőrző pontok (vhKKEP). Az Országos Rendőr-Főkapitányság (ORFK)  közlése szerint a 160 darab vhKKEP beszerzésére folytatott közbeszerzési eljárás lezárult, az alapfunkciók ellátására alkalmas eszközöket várhatóan még az év vége előtt használatba veheti a rendőrség. A Pénzcentrum.hu információi szerint az új, sebességet is mérő berendezések összesen 12 funkcióra lesznek majd képesek. Az ORFK közleménye alapján az eszközök rendszeres és szisztematikus alkalmazásától a rendőrség azt várja, hogy az uniós elvárásokkal és a hazai közlekedésbiztonsági törekvésekkel összhangban jelentős mértékben csökken majd az elkövetett közlekedési jogsértések - nem csak a sebességtúllépések - száma; tehát fejlődik a közlekedésben résztvevők önkéntes jogkövetése, ennek eredményeként kevesebb baleset történik és azok kimenetele a korábbiaknál enyhébb lesz.(?) (A gyilkolás, betörés, lopás rablás "öregezés" az lényegtelen kérdés mert hiszen  ezen a téren ugye "rend van" ! Az autósok meg ha közlekedni akarnak és nem jó nekik a tömegközlekedés, -mert hát itt van ez a "szuper" kettes villamos is Debrecenben -csak kitalálunk valamit ha már ránk szavaztak,  hogy még többet le tudjunk húzni róluk, ha még mindig telik nekik autóra! Mert a cél; Fizess...fizess....fizess.. )-a szerk.
Szerk;Posta S

Ez ma "Európa" ?

Elmarasztalta Magyarországot kedden közzétett első fokú ítéletében az Európa Tanács égisze alatt Strassburgban működő Emberi Jogok Európai Bírósága a tényleges - vagyis a felülvizsgálat lehetőségét kizáró - életfogytiglani szabadságvesztés büntetés miatt!

A bíróság az emberölésért és rablásért elítélt Magyar László ügyében megállapította, hogy a későbbi szabadlábra helyezés eshetőségét kizáró ítélet "megalázó bánásmódnak minősül", és így sérti az emberi jogok európai egyezményének előírásait.
(Felmerül a kérdés, mikor ez a gyilkos több embert megölt,esély sem adva áldozatainak a túlélésre az milyen "bánásmódnak" minősül a "tisztelt" Emberi Jogok Európai Bíróságának? És ami még felháborító,hogy a gyilkos még kártérítést is kap! Idézet az ítéletből: "Az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéleteit az ET-tagországok kötelesek végrehajtani! " Összesen tehát 6150 eurót  ítéltek meg Magyar Lászlónak. ) -a szerk.
A teljes írás itt olvasható !
A strassburgi bírák azt is megállapították, hogy a magyar hatóságok a 2002 és 2010 között, vagyis mintegy nyolc éven át elhúzódó eljárással megsértették az ügy ésszerű határidőn belüli elbírálásának a követelményét.
Ez utóbbi pont miatt, valamint az eljárási költségek megtérítésére több ezer eurót ítéltek meg Magyar Lászlónak, ám ami a tényleges életfogytiglani büntetés megítélését illeti, azzal kapcsolatban - azon túl, hogy kimondták e büntetésfajta emberi jogokat sértő mivoltát - nem rendeltek el egyéb szankciót.
Szerk;Posta S.

Fokozódott a veszély !

Meghétszereződött (!) a hepatitis A megbetegedések előfordulása, emiatt pedig a vírussal történő megfertőződés esélye belföldön is megnövekedett. Ma már mindenkinek ajánlott a hepatitis A elleni védőoltás.
A mediterrán térségben és az arab világban szintén gyakori a hepatitis "A" előfordulása ! (És itt megjegyzendő,hogy miért is engedjük szabadon kóborolni a Magyarországon a menedékkérőket minden előzetes orvosi vizsgálat és karantén nélkül?-a szerk.)

Tavaly országosan 1404 hepatitis eset fordult elő, ezzel majdnem háromszorosára ugrott a sárgasággal járó megbetegedések száma 2012. évi adatokhoz  képest. Ebből összesen 1074 hepatitis A vírus okozta megbetegedést regisztráltak, hétszer többet, mint a korábbi évek jellemző kumulatív középértéke. A növekedésért elsősorban a hepatitis A fertőzések felelősek, a hepatitis B és C előfordulása szignifikánsan nem emelkedett - írja az Epinfo.  
A hepatitis A járvány kibontakozása és az ezzel párhuzamosan megemelkedő esetszámok miatt az Egészségügyi Világszervezet a hepatitis A vírussal alacsonyan fertőzött területről közepesen fertőzött országgá minősítette vissza Magyarországot.

A hepatitis A vírus bárhol és bármikor felbukkanhat: egyrészt behozhatják külföldről, másrészt a kórokozó gyorsan elindulhat a rossz szociális és kifogásolható higiénés környezetben élők és a hajléktalanok köréből. Járványok alakulhatnak ki az iskolákban, óvodákban, a gyerekek révén pedig megfertőződhetnek a családok (...)-olvasható a hetivalasz.hu oldalán.
 Szerk;Posta S.