Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 21., szerda

Az "eltérő kultúra" felelősségre vonta a tűzoltókat !

Kigyulladt kedd délután egy 12 négyzetméteres melléképület Kisvárdán, a Sorompó utcában. A fából készült építmény teljesen leégett, a tűz részben átterjed a lakóház külső homlokzatára és a tetőszerkezetére is. 

Fotó: szabolcsvonulas.hu

A helyszínre kivonuló kisvárdai tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat, a Szabolcsvonulás.hu beszámolója szerint azonban az ott lakók egymást túlkiabálva vonták felelősségre a tűzoltókat, amiért szerintük sokára értek ki.
A sajtó kiérkező képviselőjét sértő megjegyzések tucatjaival illették, és megfenyegették, hogy ha nem tűnik el gyorsan, megjárja. Ennek nyomatékot adva körbevették az újságírót, és lökdösni kezdték.
A helyszínre a kisvárdai rendőrkapitányság járőrei is kivonultak.
(Intézkedésre ugyan nem került sor, bár a kivonuló hivatásukat végző tűzoltók zaklatása bűncselekmény, de azt ugye tudjuk, hogy a törvény nem vonatkozik mindenkire egyaránt !-a szerk.)
Az érintett ingatlanban egyébként nyolcan - köztük egy kiskorú - laknak életvitelszerűen, nekik az eset során nem esett bajuk, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.
Szerk;Posta S.

A békákkal senki sem közölte ?

Szentgotthárd - Máriaújfalu határában fekszik a mesterségesen épített Hársas-tó. A tóban élő békák telelőhelye egy erdőben található, melyet egy út választ el a tó vizétől. A tavaszi és őszi vándorlás idején eddig diákok kifeszített fóliákkal fogták meg a vándorló békákat, utána vödrökben vitték át őket a tóhoz. 
A „zöldek” kitalálták, hogy ez bizony nem jó! Nagyjából 159 millió forintból olyan 1.5 km hosszúságban terelőfalat és árkot építtettek uniós pénzből, valamint 12 átjárót az út alá,hogy majd ezután ott közlekedjenek a békák! 


Igen ám csakhogy a szerencsétlen békákkal senki sem közölte, hogy nekik az út alatti átjárókban kellene közlekedniük. Így viszont a meredek falú árokba belepotyogó kétéltűek terülj-terülj asztalkám a környék rókáinak, vaddisznóinak.
(És ezt valakik megtervezték, jóváhagyták kivitelezték, de senkiben nem merült fel a gondolat,hogy van ennek a badarságnak valami értelme? Ami működött évtizedeken keresztül azt most egy irodakukac talán egy tollvonással áthúzta és elherdált 159 millió forintot...feleslegesen. Ezért viszont senki, senkit nem von felelősségre,mert...miért is? Nos ezen talán lehet(ne) gondolkozni "valakiknek" !)-a szerk. 

Tehát a 159 millió forintból megvalósuló "beruházás" felesleges, értelmetlen volta mellett a kidobott pénzt is jelenti. És további kérdésként merül fel, miért nem volt jó, hogy a diákok hasznos és tanulságos munkával telepítik át évről-évre a békákat a tó mellé?
Az alfahir.hu nyomán megosztotta; Posta S.

Megalománia...?

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor kormányfővé választása után szűk körben azt ecsetelte, hogy később esetleg ő váltaná Áder Jánost az államfői poszton. A miniszterelnök Lázár János lehetne.

 A "Népszabadság" szerint Orbán Viktor 2012-ben a német Handselblatt című lapnak beszélt arról, hogy a prezidenciális rendszer kiépítése számára tetszetős forgatókönyv lenne, mivel, mint idézik: „egy elnöki rendszer valószínűleg alkalmasabb nehéz reformok végrehajtására, mint egy parlamentáris”.

Magyarán a kormányfő egy olyan, megerősített államfői pozíciót tartana önmaga számára megfelelőnek, melyben többnyire megoldódnának a jelenlegi parlamentáris „vezetési nehézségek”. Mi több, a miniszterelnök a Kúrián 2010-ben már arról is szót ejtett, hogy csupán „történeti és jogtiszteleti okok” miatt maradtak a parlamentarizmusnál a prezidenciális rendszer bevezetése helyett, igaz, akkor hozzátette, hogy az államfő és parlament vélhetően rivalizálna egymással, amit nem tudnának megfelelően kezelni.
Barta P.