Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. június 12., csütörtök

Megszűnik a szurkolás az új Fradi-stadionban?

„ Ha Sztálin élne, térden állva, sírva könyörögne a receptért”

Szerdán összecsaptak a parlamentben a képviselők a sporttörvény módosítása kapcsán. Fideszes képviselők ( dr. Vas Imre és Simon Róbert Balázs) olyan  javaslatot nyújtottak be, amely lehetővé tenné az íriszkép, és a tenyérlenyomat ellenőrzését is a stadionok bejáratánál. 

Ferencvárosi szurkolók szerint a kormány így akar jogi alapot teremteni annak, hogy az új FTC-stadionban biometrikus beléptetőrendszer készül! 
A szurkolók és több ellenzéki képviselő szerint is rabosítással ér fel, ahogy a meccsre járókat ellenőrizni kívánják. Fideszes képviselők – többen közülük csak hallomásból ismerik a szurkolást és semmilyen mérkőzésen nem voltak még kint – a meccsek biztonságosabbá tételével érvelnek. 

"Аz indoklás szerint a törvényjavaslat célja, hogy а sporteseményt szervezők а modern technológia segítségével már beléptetésnél kiszűrhessék azokat, akik korábbi rendzavarásukkal veszélyeztették а fair plау szellemét а lelátókon. 
Magyarul ahhoz, hogy valakit biometrikus adatainak felhasználásával tiltsanak ki a pályáról, még csak rongálni sem kell, csupán megsérteni a politikai önkény által határolt “fair play” szabályait
Információink szerint a szurkolók egy jó része már most úgy döntött, ilyen „kriminalizáló” feltételekkel nem lesz hajlandó többé meccsre járni, hiszen eddig is személyes adataik megadása után léphettek át a kapukon, de most már ez sem lesz elég. "   Forrás HÍR
Szerk;Posta S. 

Rosszabbul élünk, mint tíz éve !?

Magyarországon a helyzet egyre rosszabb. A létminimum alatt a minimálbér, a közmunkásoknak járó ötvenezer forint pedig még a minimálbérhez viszonyítva is szörnyen alacsony, nemhogy a létminimumhoz képest. Ennyiből egyszerűen nem lehet megélni ma Magyarországon. 

Mára másfélszer annyi családnak okoz gondot az élelmiszer-vásárlás, mint 6 éve, a szociális kiadások pedig csak Görögországban csökkentek jobban az elmúlt években Európában, mint nálunk.

Ma másfél millió embert érint lakhatási szegénység, és több mint 4 millió ember élhet a létminimum alatt. A legszegényebbekhez, csaknem egymillió emberhez, akik fával, vagy szénnel fűtenek, még a rezsicsökkentés sem ért el.  
Mindezek alapján kijelenthetjük: Magyarországon mára csupán a privilegizált kevesek teljesítenek jobban!  
A társadalom legszegényebbjei, a legrászorultabbak számára a helyzet egyre rosszabb!

A Gallup OECD országokat vizsgáló kutatása során többek közt azt is megkérdezték, hogy előfordult-e az elmúlt 12 hónapban, hogy a családnak nem volt elegendő pénze élelmiszert vásárolni. Az eredmények nem túl szívderítőek (forrás>Magyarországra nézve.) Eszerint a magyar gyermekes családok majdnem felében (47 százalékában), a gyermektelenek több mint az egyharmadában (35 százalékában) előfordult, hogy problémát jelentett az élelmiszer-vásárlás!
Barta P.

Felveszi a kesztyűt az RTL Klub ?

Az igazság kimondása csak akkor, ha "nekem is fáj", -a reklámadó- egyébként tolom a szekeret ? Jellegzetes magatartás...

A felcsúti polgármester - Orbán Viktor miniszterelnök barátja - hét év alatt megötszázszorozta (?) cége bevételét, felépített egy stadiont, és több mint ezer hektár állami földet bérel. Arra, hogy milyen, eddig nemigen tapasztalt hangvételű híradót adott tegnap este az RTL Klub, a hvg.hu hívja fel a figyelmet. 

Magyarország 88. leggazdagabb embere,  Mészáros Lőrinc néhány év alatt az ország legvagyonosabb embere lett - hangzott el az RTL Klub szerda esti Híradójában. A Mi a felcsúti polgármester titka? című összefoglalóban hozzátették, hogy miután Mészáros Lőrinc  vagyonnyilatkozatát nem adják ki, ezért a csatorna személyesen próbálta megkérdezni őt Felcsúton.
 A riporter becsengetett a polgármester házába is, ám Mészáros Lőrinc nem volt otthon, a hivatalában sem találták.

Szerk;Posta S.