Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. június 24., kedd

Na ki is a paraszt ?

 Tisztelem Koóst,de azért... akkor ki is a "paraszt ?"

Koós János fellépéssel kedveskedett Klapka Györgynek és feleségének, Kiss Marinak esküvőjük alkalmából. Koós János egy Ady-verset adott elő, amikor megzavarták, így keményen rászólt a zajongókra: „Kuss legyen már ott kint, büdös parasztok!” – írja a Blikk
 „Janinak teljesen igaza volt! Néhány alkalmazottam már spiccesen nem vette észre, hogy milyen komoly verssel köszönt minket. 
Ez egy drámai költemény, amelyet halkan kell elkezdeni, és később erősödik a dinamikája. Köszönöm Jánosnak és Sacinak a kis műsort, örök emlék lesz számunkra” – mondta Klapka György. 
„Saci itthon mondta, hogy kicsit szigorú voltam, de remélem, nem bántottam meg senkit. Az ifjú pár érdemelte volna meg főként, hogy megtiszteljék őket és e csodálatos költeményt két perc figyelemmel” – mondta Koós János.
Barta P.

Jöhet a gigabites otthoni internet ?

Ha nem is Sámsonkertben, de a "paneldzsungelben" mert ott azért kifizetődőbb!


A jelenleg elérhető leggyorsabb internetcsomagokhoz képest is legalább háromszor, négyszer gyorsabb otthoni internet-előfizetések bevezetésére készül a DIGI Magyarország. 
A szolgáltató több, egymással egybecsengő, de nem hivatalos forrás szerint rövidesen olyan vezetékes internetkapcsolatot fog kínálni ügyfeleinek, mellyel akár másodpercenként 1 gigabites(?) letöltési sávszélesség is elérhető lesz !
Ahhoz azonban, hogy ilyen elképesztő sávszélességet lehessen internetezni, több műszaki feltételnek is teljesülnie kell.
A DIGI a sávszélesség-emelést jelenlegi, FTTB rendszerű kábelhálózatán a hálózati eszközök cseréjét követően hajtja végre, fokozatosan. 
Az új díjcsomagok bevezetése legkorábban augusztusra várható, a cég vélhetően a jelenlegi kínálat megtartása mellett vezeti majd be a szupergyors eléréseket, a szolgáltatói oldalon lévő hálózati eszközök cseréje mellett a nagyobb sávszélesség eléréséhez szükség lehet egyes, előfizetői végberendezések (router) cseréje is, valamint ezt a maximális sávszélességet már az eléréshez használt PC-k képességei is erősen korlátozhatják!
 A szolgáltató vélhetően Magyarországon is a Romániában tavaly bevezetett konstrukciókat fogja kínálni - a DIGI anyaországában tavaly október óta érhetők el a megnövelt sávszélességű csomagok DIGI Net FibeLink néven. A díjcsomagok 100 Mbps letöltési sebességtől 1 Gbps letöltési sebességig skálázódnak, havidíjuk pedig 29 és 55 lej (kb. 2000 forint és 3800 forint) közt mozog. A feltöltési sávszélesség attól függően szegmentálódik, hogy hálózaton belül, vagy hálózaton kívül forgalmaz az előfizető - előbbi esetében 100 Mbps, utóbbinál 30 Mbps érhető el, díjcsomagtól függetlenül.
Megosztás a hwsw.hu nyomán.
Barta P.

Minden szurkoló "terrorista" ?

A közeljövőben szigorodhat a beléptetés a stadionokba, miután az Országgyűlés a sporttörvény hétfői módosításával úgy döntött: a sportrendezvény-szervezőknek – ha beléptető rendszert alkalmaznak – joguk lesz a 14 évesnél idősebb nézők képmásából, ujj- vagy vénalenyomatából, illetve íriszképéből készített úgynevezett biometrikus sablon alapján azonosítani a szurkolókat.

A fideszes Vas Imre és Simon Róbert Balázs által jegyzett törvénymódosító javaslatot 111 igen szavazattal, 48 nem ellenében fogadta el a parlament.
Az alapszabály továbbra is az, hogy beléptető rendszer alkalmazásánál a sportrendezvény-szervező csak névre szóló belépőjegyet és bérletet értékesíthet.
Változás azonban, hogy a beléptető rendszert használó szervezőnek a beléptetéskor csak akkor kötelező a jegyek, bérletek vagy klubkártyák adatainak egybevetése az általa vezetett vagy a sportrendészeti nyilvántartással, ha a rendőrség felhívja őt az adatok egyeztetésére. Ilyen felhívás hiányában a szervezőnek csak lehetősége, és nem kötelezettsége az adategyeztetés.
Ha a szurkoló személyes adatai nem egyeznek meg a szervező által nyilvántartottakkal, akkor nem lehet őt beengedni a mérkőzésre. 
Vas Imre és Simon Róbert Balázs javaslata indoklásában azt írta: előterjesztésük célja, hogy a szervezők a modern technológia segítségével már a beléptetésnél kiszűrhessék azokat, akik korábbi rendzavarásukkal veszélyeztették a “fair play szellemét a lelátókon”.
(Magyarországon ez a legnagyobb gond? Egyre csak halmozódnak a kérdések!  Mire is megy ki ez az "ámokfutás"? Mert Magyarországon minden út az "antiszemitizmushoz" vezet? "Biztos hogy a szurkolóval van itt a probléma?" Csak jól át kell gondolni és hamar rájöhet a tisztelt olvasó!-a szerk.)
Szerk;Posta S.