Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. július 7., hétfő

"Fiatalok" késeltek fényes nappal...

...Debrecenben pénteken délelőtt ! 

Itt történt !

Amellett, hogy értékeit is elvették, meg is késelték a rablók. A lány el tudott menekülni, s a Nagytemplom mögötti emlékkertben kért segítséget. Onnan vitték el a mentők péntek délben.

A rendőrség a rablás tényét megerősítette pénteken, a késelésről szóló információinkat azonban akkor a rendőrségi szóvivő sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta.
A lányt a debreceni Kenézy Kórházba vitték be a mentők. A Dehir.hu megkereste Szentgyörgyi Jánost, a kórház sajtóreferensét, akitől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a mentők valóban beszállítottak hozzájuk egy nőt, aki vágott sérüléseket szenvedett. Ezek a sérülések azonban könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülések.
Hétfőn a Dehir.hu érdeklődésére Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a Debreceni Rendőrkapitányság a pénteki ügyben személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények alapos gyanújával indított nyomozást. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a Hatvan utcai átjáróban (mely a Hatvan utcáról a Déri térre vezet) két "fiatal" férfi megállított egy nőt, a falhoz szorították, és nem engedték továbbmenni. Egyikük egy késsel több helyen megsebesítette a lányt, majd elvették az értékeit. Azt, hogy mit vettek el a lánytól, a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el. A rablók ezután elmenekültek.
Mindkét elkövető körülbelül 20 éves, mindketten fekete hajúak, 170-180 centi magasak, átlagos testalkatúak. Egyikük piros, társa szürke pólót viselt. A bűncselekmény súlyára tekintettel feltételezzük, hogy készül majd fantomkép is. -írja a Dehír.hu
Frissítés;
A rendőrök a tudomásukra jutott információk alapján azonosították a két támadót, akik közül M. Arnoldot 2014. július 8-án 13 óra 50 perc körüli időben, míg társát G. Róbertet másnap 9 óra 15 perc körüli időben, Debrecenben elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a 24 és 18 éves helyi lakosokat gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett terhelteket a Debreceni Járásbíróság 2014. július 11-én előzetes letartóztatásba helyezte.

Kép; Police.hu
Szerk;Posta S.

Ami Sámsonkertre nem jellemző

A közel 800 ezres ügyfélkörrel rendelkező kábelszolgáltató július 6-tól meglévő ügyfeleinek automatikusan 2,5-szeresére emelte az internet sebességét változatlan áron és extra kötelezettségek nélkül !
A közelmúlt trendjeit nézve nem túl meglepő, de az ügyfelek számára valószínűleg igen kellemes hír, hogy a még nyomokban meglévő versenyhelyzet következtében a román tulajdonú DIGI korábbi népszerűségét meg kívánja tartani, így régebbi csomagjait a DIGINet 50, DIGINet 100 és DIGINet 200 elnevezésű csomagok váltják fel.

Mindez drasztikus sebességnövelést jelent: a DIGI meglévő ügyfelei az eddigi 20/10, 40/20 és 80/25 Mbps csomagok helyett mostantól 50/30, 100/50 200/50 Mbps sebességgel szörfözhetnek a világhálón.
Habár a legmagasabb sebességben nem a DIGI ajánlata a vezető, e tekintetben a UPC Fiber Power 240 a legjobb Magyarországon elérhető csomag, de hatalmas lépés mégis, és azt jelzi, hogy a trend a szolgáltatóknál a meredek gyorsítás – még ha ez elsősorban most még csak a sűrűn lakott területeken érzékelhető is.
És még nincs vége: a DIGI a Romániában már kipróbált minta alapján tovább gyorsít, és a vállalat közleménye szerint lehet számítani arra, hogy a közeljövőben bejelentik az új, 500 és 1000 Mbps-os csomagokat is, amivel a többi szolgáltatónak dobják oda, nem először, a kesztyűt...
Barta P.

Elérkezett a "rettegés kora " ?

 A nemzetközi járatok utasai jobban teszik, ha repülésük előtt feltöltik elektronikus eszközeiket, mert nem engedik felszállni őket a gépre, ha nem tudják bekapcsolni például az okostelefonjukat. 
A becsekkoláskor szokásos átvizsgáláson túl a reptér biztonsági személyzete mostantól  kötelezheti az utasokat laptopjuk, digitális fényképezőgépük, tabletjük és más elektronikus eszközük bekapcsolására bizonyos európai, afrikai és közel-keleti reptereken -adta hírül a BBC. A szigorításról az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hatóság (TSA) határozott, indoklásuk szerint azért, hogy megakadályozzák, hogy az al-Kaida radikális iszlamista szervezet felrobbantson egy utasszállítót.
A TSA szerint a laptopokba, tabletekbe és az okostelefonokba is képesek bombát rejteni a terroristák. Az utasok cipőit is alaposan átvizsgálják majd a becsekkoláskor, ugyanis még az év elején a lábbelikbe rejtett robbanóanyagokra hívta fel a légitársaságok figyelmét az amerikai belbiztonsági minisztérium. 
Szerk;Posta S. 

Soha nem volt igazabb...

"Nem a porno, nem az erotika, ami gusztustalan az a politika!"
Barta P.