Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. július 13., vasárnap

Új telefont vettél ?

Természetes megoldásnak tűnik eladni a régit. A bevett gyakorlat ilyenkor az, hogy a tulajdonos rányom a gyári állapot visszaállítása gombra, ez azonban nem jelenti azt, hogy adatainkhoz ne férne hozzá az eszköz következő használója.

A cseh biztonsági cég, az Avast 20 darab használt Android-os okostelefont vásárolt az eBay-ről, melyekről egy mindenki által elérhető szoftverrel 40 ezer fotót (köztük körülbelül ezer szexuális tartalmú képet és mintegy 1500 családi fotót), 750 e-mailt, több mint 1000 keresési előzményt és több mint 250 telefonszámot és e-mail címet állítottak vissza.  

A készülékek közös jellemzője, hogy a tulajdonosok eladás előtt használták rajtuk a "gyári visszaállítás" funkciót, amellyel elméletileg minden adat törölhető a telefonról. Hogy ez mégsem így van ? Akkor mi lehet az ideális megoldás?
Alan Calder, az IT Governance nevű számítógépes biztonsággal és kockázatkezeléssel foglalkozó cég alapítója úgy véli, még a titkosítás sem nyújt elég védelmet. Mint mondja, a Google által javasolt védelmi lépések, a titkosítás nem elég. "Csupán megnehezíti az adatok megszerzését, de nem teszi elérhetetlenné azokat" - mondta a szakember. 

"Ha azt akarod, hogy az adataidhoz senki se férhessen hozzá a jövőben, semmisítsd meg a telefonodat - és ez a standard biztonsági tanács minden telefonnal és számítógépes adathordozóval kapcsolatban is jó néhány éve. 
Minden más megoldás egyszerűen kitolja azt a pontot, amikor más hozzáférhet a bizalmas adatainkhoz." 
Barta P.

Elferdített hírekkel hülyítik a népet...

...(nemcsak ?) Észak-Koreában !

 Kép: You Tube.
 Szinte hihetetlen, de igaz !
"A távol-keleti ország híradásában azt közölték, hogy Észak-Korea válogatottja túljutott a csoportkörön a brazíliai világbajnokságon. Nagy volt az öröm.
Régóta tudjuk, hogy Kim Jong-un csak olyan híreket enged közölni a helyi médiában, amelyek pozitív fényt vetnek az országra. (Felvetődik a kérdés,hogy csak ő ?-a szerk.)
Így történt ez most is, amikor a vb-híreket ferdítették el. A bemondó hölgy szerint Észak-Korea mindenkit megvert a csoportjában, holott ki sem jutottak a tornára - írja a metro.co.uk.
A híradóban büszkén jelentették be, Észak-Korea Japánt 7-0-ra, az Egyesült Államokat 4-0-ra, Kínát pedig 2-0-ra győzte le, a kieséses szakaszban pedig Portugália következik.
Természetesen ez egy hatalmas vicc, (azért  talán nem is annyira vicc, hanem inkább tragédia, mert van még közép-Európában is (?) olyan "vezető", -aki talán Kim Jong-tól tanulva- hasonlóan cselekszik !) hisz vasárnap este már az aranyért száll harcba Németország és Argentína."
Szerk;Posta S.