Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. július 14., hétfő

Betegektől loptak, (vajon kik is ?)

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2014. július 12-én 4 óra 10 perc körüli időben érkezett bejelentés arról, hogy az egyik debreceni egészségügyi intézményben két ismeretlen tettes mobiltelefonokat és egyéb értékeket lopott a kórtermekből.

 A rendőrök a tudomásukra jutott információ alapján azonosították a két "férfit", akik közül a 18 éves S. Gábort 2014. július 13-án 15 óra 50 perckor Debrecenben a Sámsoni úton, míg társát a 27 éves L. Gábort 2014. július 14-én 4 óra 30 perckor otthonában elfogtak, majd bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottak a rendőrkapitányságra.

A Debreceni Rendőrkapitányság ellenük kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást, mely során kezdeményezi a terheltek előzetes letartóztatását.
Forrás ; police.hu
Szerk;Posta S.

Ingyenes ( ? ) mobilszolgáltató a láthatáron !

Európába terjeszkedik az ingyenes mobilszolgáltató. A FreedomPop gyökeres változást hozhat Európába ingyenes hívásaival és adatforgalmával.
A FreedomPop eddig az Egyesült Államokban működött, ahol bármiféle alapdíj nélkül egy bizonyos határig ingyenes, havonta megújuló adatforgalmat, hívásokat és szöveges üzeneteket kínál felhasználóinak.
A már saját mobiltelefonnal is piacra lépő cégnek ez úgy éri meg, hogy némi havi fizetségért cserébe nagyobb csomagokat is elérhetővé tesz. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy minden hanghívás és SMS az interneten keresztül jut el a célhoz, így minőségük az elérhető kapcsolattól is függ.

Mindenesetre kifejezetten örömteli hír, hogy a FreedomPop szolgáltatásai már Európában is elérhetőek. A helyi igényekhez igazítva itt Android- és iOS kompatibilis SIM-kártyákat árusítanak, amikkel 500MB ingyenes adatforgalmat, 200 percnyi hívást és 500 szöveges üzenetet kapunk havonta.
Az alternatív mobilszolgáltató először Belgiumban indítja be az üzletet, ám terveik szerint hamarosan más országokba is megérkeznek.
Barta P.