Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. július 19., szombat

Kísért a múlt

Újra összeállhat a kisantant, ami szorító gyűrűt vont a magyar állam köré. Az első világháború után Csehszlovákia, Jugoszlávia, Románia hozott létre szövetséget ellenünk. Most előd- illetve utódállamaik készülnek valami hasonlóra. 
Szerencsére már nem lőporfüst száll a levegőben, ez a kordon bankjegyekből épülhet. Nagyon úgy fest ugyanis, hogy a következő öt-hat évben újabb régiós államok csatlakoznak az euróövezethez, miközben mi folyamatosan toljuk magunk előtt a belépés időpontját. 

Magyarország -még mindig- jobban teljesít? Tehetnénk fel a kérdést, de ugyan kinek ? A figyelő.hu oldalán erről részletes írás olvasható... 
Barta P.

Egy "közösségi" portálon olvastuk...

Orbán Viktor terepbejárást tart a cigánysoron.
Látva a cigányok méltatlan helyzetét, mondja a vajdának:
- A kormányban úgy döntöttünk, hogy ezen változtatni kell, a következő időszak célkitűzése, hogy minden cigánynak legyen háza!
Mondja a vajda a purdénak :
- Tőccsé neki, me jól beszél!
Mondja tovább Orbán:
- Minden cigánynak legyen autója.
- Tőccsé gyerek, me jól beszél!


- Minden cigánynak legyen munkája!  Ingatja a fejét a vajda:
 - Na, többet ne tőccsé, me má félrebeszél.

Megválasztották Tóbiás Józsefet az MSZP elnökének

A pártelnöki posztért egyetlen jelöltként induló Tóbiás József politikus 293 szavazatot kapott a szombati rendkívüli tisztújító kongresszuson Budapesten.
Bejelentették azt is, hogy 266 szavazattal elnökhelyettessé választották Gőgös Zoltán agrárpolitikust, valamint 267 szavazattal Botka Lászlót  az országos választmány elnökévé.

 Botka és Tóbiás, az MSZP új (sugárzó értelmű) vezetői.

"Az MSZP példamutatásával a szabadság, az egyenlőség és a szolidaritás "értékeit" kívánja képviselni - fejtette ki, hozzátéve: egy erős baloldali párt és nem egy "szivárványkoalíció" létrehozására kapott mandátumot. A szélkakas politikája ugyanis csak rombol" - mondta Tóbiás József, az MSZP fővárosi SYMA-csarnokban tartott szombati rendkívüli kongresszusának sajtónyilvános részén felszólalva. 
Szerk;Posta S.

Végre... egy (ab)normális Kresz változtatás ?

Mától a főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista biztonságos vezetésére képes állapotban van - derül ki a KRESZ-t módosító rendeletből, amely a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. 
A kerékpárosokat ezután nem lehet megbírságolni alkoholfogyasztás miatt, főúton és mellékúton sem !
A közúti közlekedésről szóló rendelet eddig úgy szólt, hogy járművet csak az vezethet, aki a vezetési képességére hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.  
Viszont ha az illető kerékpáros, és a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, csak a főúton nem ülhetett nyeregbe.
A módosítás szerint viszont ha a kerékpáros a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, akkor lehet a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.
(Most már csak azt kell(ene) eldönteni, ki és hogyan fogja megállapítani , hogy egy adott helyzetben mikor van a "kerékpáros a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban ?" -a szerk.)
Módosult a közúti közlekedéshez kapcsolódó egyes rendelkezések megsértése esetén kiszabható bírságokról szóló rendelet is. Ez eddig a nem gépi meghajtású járművek vezetőinél 0,50 gramm/liter véralkohol-, illetve 0,25 milligramm/liter levegőalkohol-koncentrációnál szabta meg a bírságolási határt (amennyiben a kerékpáros tette nem minősült bűncselekménynek).
Akinek a szervezetében ennél több volt az alkohol, az főútvonalon közlekedve 30 ezer, míg mellékúton 10 ezer forintot fizetett.
 A mostani módosítás a nem gépi meghajtású járművek sorából törli a kerékpárt.
Barta P.

A "vágy" beteljesül ?

A Miniszterelnökség Központi Hivatala a Várba, a Színház utcába költözik a Karmelita kolostor helyén átépülő irodákba, derül ki a Magyar Közlöny pénteki számából. Vagyis eldőlt, amire Orbán Viktor régóta vágyott, és bő egy hónapja ismét megpendített, hogy hivatalával két éven belül ideköltözik. – írja a HVG.

A hvg.hu információi szerint a Miniszterelnökség Központi Hivatala a Várban lévő Színház utcai ingatlanegyüttesbe költözik, írja a Magyar Közlöny pénteken megjelenő száma. A költözés a Színház utca 5-11 és az 1-3. szám alatti ingatlanok, valamint az egykori tábori püspökség szomszédos területét érinti.

Az ingatlanok egy részén már eddig is működtek irodák, melyeket egy ingatlaniroda oldalán 13.5-17 euró négyzetméter áron kínáltak, de a bérbeadó már levette az oldalról az ajánlatot. 
Az ingatlan felújítását és átépítését 2016. március 15-ig kell befejezni, melyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint az egyes kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos  felügyel. – írja a hírportál.
A teljes cikket itt olvashatja.
Szerk;Posta S.