Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 6., szerda

Meghalt Bajor Imre

A kora reggeli órákban egy budapesti kórházban meghalt Bajor Imre színész. 57 éves volt.

 
1957. március 9-én született, Bajor Rezső és Hodálik Judit gyermekeként. Az Állami Déryné Színházban kezdte pályáját 1976-ban, itt öt évet töltött, majd 1989-től a Játékszínben játszott. 1999-től volt szabadúszó színész, emellett az ebben az évben induló Heti Hetes állandó tagja lett.
 
1995-ben és 1996-ban rádió nívódíjat kapott, 1997-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét, 1999-ben a Karinthy-gyűrűt vehette át, 2007-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét.
„Nem bánok semmit, mert olyan elképesztő gazdag életem volt, annyi emlékem van, annyi mindent tudok, és annyi mindent megéltem, amit más nem."
 Barta P.

Magyarország (egyre) jobban teljesít !

Sikerült megteremteni az egymillió munkahelyet a magyaroknak! 
Na nem itthon, hanem Angliában!
Egymillió a regisztrált magyar munkavállaló - Angliában. 
Visszafordíthatatlan az elvándorlás?!
 Meghaladta az egymilliót az Angliában munkát vállaló magyarok száma. 

A Social Security Office által belső használatra készített tanulmány szerint a 2013-as évben már több mint egymillió-háromszázezer magyar rendelkezett az Angliában munkát vállalók számára kötelezően kiváltandó társadalombiztosítási számmal. Idén ez a szám az első négy hónapban több mint hetvenezerrel nőtt és minden hónapban rekordot dönt.

Az Angliában munkát vállalók számára kötelezően kiváltandó társadalombiztosítási szám (National Insurance - rövidítve: NI) csakúgy, mint a magyar társadalombiztosítási (TB) szám, személyre szól és élete végéig ugyanaz marad, akkor is, ha időközben a munkavállaló elhagyja az Egyesült Királyságot, és később visszatér – jelezte a hir3.hu. 
A munkavállaló erre a számra fogja fizetni a TB járulékot (National Insurance Contribution), és akkor is szüksége lesz rá, ha kapcsolatba szeretne (vagy kell) lépnie a helyi Munkaügyi Hatóságokkal (Department of Work) vagy az Adóhivatallal (HM Revenue and Customs). A teljes írás itt olvasható!
Szerk;Posta S.

Soha többé nem szabad újra megtörténnie !

1945. augusztus 6-án (69 évvel ezelőtt) bombázta le az amerikai hadsereg a japán Hirosimát!

Az élet pikantériája, hogy végelgyengülésben halt meg szerdán egy Georgia állambeli idősek otthonában a 93 éves Van Kirk  az Enola Gay személyzetének utolsó életben lévő tagja. A híres második világháborús bombázó tizenkét fős személyzetét kalandos úton válogatták be a Manhatten-tervbe (az atomfegyver kifejlesztésére szolgáló közös vállalkozás, melyben részt vett az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada), és az első atomtámadásba.


 A bombát ledobó gép Paul Tibbets parancsnok (középen) anyjáról kapta az Enola Gay nevet.

A legénység minden tagja azonnal megkapta a Szolgálati Kereszt kitüntetést, amint leszálltak a bázisnak számító amerikai támaszponton. A tagok szerint ezek után rengeteg levelet kaptak amerikaiaktól, amelyben megköszönték nekik az akciót, és azt, hogy véget vetettek a háborúnak. Van Kirk azonban azt is megjegyezte, hogy amikor hetekkel később elutazott Japánba, az ottaniak elfordították a fejüket, amikor meglátták őket...(hogy miért? Nos ezen talán el lehet gondolkozni.-a szerk.)

„Hogy sajnálom-e, amit aznap tettünk? Nem, soha nem kértem bocsánatot amiatt, amit Hirosimában tettünk, és soha nem is fogok. Az volt a küldetésünk, hogy véget vessünk a második világháborúnak, ilyen egyszerű.”  - nos ehhez a nyilatkozathoz nincs mit hozzáfűzni !
Szerk;Posta S.