Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 8., péntek

Ez hihetetlen !

Mérnök, orvos, juhász. Hamarosan a diplomás emberek közé tartoznak mindannyian. Egyetemi juhászképzés indul Magyarországon - mindjárt három egyetemen is.

A dolog komolyságát jelzi, hogy a három egyetem rektora erről megállapodást is aláír a juh- és kecsketenyésztők szövetségével. A szakemberek szerint azért van szükség az egyetemi juhászképzésre, mert az országban dolgozó körülbelül hatezer juhász tudása elmarad a mai kor követelményeitől.
 Forrás; Itt
(Első nekifutásra nem akartam hinni a szememnek,de aztán jobban elgondolkoztam és megértettem a lényeget ! A "magyar birkáknak" diplomás vezető kell!-a szerk.)

Szerk;Posta S.

Népbetegség... (?)

...a koraszülés Magyarországon !

A Semmelweis Egyetem kutatóinak legutóbbi tanulmánya szerint az elmúlt majdnem másfél évtizedben tízezerrel csökkent a születések száma, azonban változatlan maradt a koraszülöttek aránya, ráadásul az utóbbi egy esztendőben sajnálatos módon megfordult a csecsemőhalandóságban tapasztalt pozitív irányú tendencia is. 

A kutatók szerint, ugyanakkor érdemben csak akkor szorítható vissza a koraszülések száma Magyarországon, ha az egészségpolitika a legnagyobb kockázatú roma nőkre koncentrál. (?)
A Balázs Péter vezette kutatócsoport a 2009 és 2012 között a négy észak-kelet-magyarországi megyében szülő 18 ezer szülő nő adatait elemezve többek között arra a megállapításra jutott, hogy a magukat romának vallók körében lényegesen magasabb volt mind a koraszülötteket, mind a kis súlyú újszülötteket világra hozó nők aránya: 10,7 százalék volt a koraszülött roma csecsemők, míg 7,9 százalék a nem roma babák aránya, míg a 2500 grammal született a roma kicsik 14,2, míg a nem romák 7,6 százaléka.  
A teljes írás itt olvasható !
Szerk;Posta S.