Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 12., kedd

Phillips kapitány

A napokban láttam a címben szereplő filmet. A cselekmény kibontakozása közben már nagyon idegesítő volt, ahogy a haditengerészet végig szerencsétlenkedett. A megközelítés pedig meg már megint annyira amerikai mert olyan érzésem volt, hogy teljesen mindegy mi lesz, a kapitányt mindenképp meg fogják menteni.
A film kapcsán eszembe jutott egy videó, amit korábban láttam, ahol az oroszok nagyon gyorsan rövidre zártak egy kalóztámadást.


A kalózok állítólag megtámadták az orosz hajót. Mire rájöttek, hogy az hadihajó, már késő volt...
Szerk;Posta S.

Az RTL bepereli az államot

Határidőre befizeti a reklámadót, de egyszersmind bepereli az államot az RTL – tudta meg a keddi Népszabadság.
Az adófizetés határideje augusztus 20-a, addigra a csatorna leperkálja a rá kiszabott összeget, de az anyacég luxemburgi központjában már javában zajlanak egy per előkészületei.
Korábban az RTL-csoport Délkelet-Európáért felelős regionális igazgatója a hvg.hu-nak már elmondta, hogy nemzetközi perre készül a csatorna. Még akkor is, ha évekig elhúzódik, végig kell csinálni a pert, mert a reklámadó abszurdum egy demokráciában: egyaránt sújtja az üzleti életet, az egész gazdaságot és a sajtó szabadságát.
A Népszabadság úgy tudja, a kormány árgus szemmel figyeli az RTL Híradóit, amelyek a reklámadó bevezetése óta vállaltan és nyíltan kormánykritikusak. Folyamatosan elemzik, hogy a fokozott ellenzéki hangvétel károsan hat-e Orbán Viktor és a Fidesz megítélésére. A Híradó eddig nem követett el olyan hibát, amit a kormány kihasználhat, pedig igény lenne egy válaszcsapásra: az RTL elleni düh olyan feneketlen, hogy a csatorna stábját még a Fradi stadionavatójára sem engedték be, akkreditációjukat helyhiányra hivatkozva utasították el,- irja a hir24.
Szerk;Posta S.

Öngyilkos lett Robin Williams ?

Helyi idő szerint hétfő délelőtt kaliforniai házában holtan találták Robin Williams hollywoodi színészt, a Jó reggelt, Vietnam!, az Ébredések és a Holt költők társasága sztárját. A nyomozás még folyik, de az első híradások szerint a 63 éves, Oscar-díjas színész öngyilkos lett, halálát fulladás okozta. Bár még nincs hivatalos bejelentés, több forrás szerint is öngyilkos lett.
A közkedvelt amerikai színész súlyos alkoholproblémákkal küzdött, legutóbb július elején vonult be egy minnesotai elvonókúrára. Williams 2006-ban ismerte be először nyilvánosan, hogy meggyűlt a baja az alkohollal, akkor azt mondta, hogy 20 éven át tiszta volt, de visszaesett.
Mara Buxbaun szóvivő már azt is elismerte a német dpa-nak adott hajnali nyilatkozatában, hogy Williams már egy ideje depresszióval küzdött.  63 éves volt...
Barta P.