Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 15., péntek

Kertész Imrét ismét kitüntetik ?

Kertész Imrének 1997-ben már odaítélték a Kossuth-díjat, 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét, ennél pedig csak a 2011-ben újraalapított Magyar Szent István Rend magasabb, feltehetően ezt adományozzák a Nobel-díjas írónak - írja a lap.

A Jobbik Duró Dórán keresztül reagált a Kertész Imre állami kitüntetéséről szóló hírre. 

Nyílt levél Áder János Köztársasági Elnök Úrnak
Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

"A sajtóból értesültem róla, hogy a Magyar Szent István Rend kitüntetést kívánja adományozni Kertész Imrének a 2014. augusztus 20-ai állami ünnepségek alkalmával. Mély meggyőződésem, hogy Kertész Imre a magyarságról tett, korábbi kijelentései miatt méltatlan arra, hogy ilyen elismerésben részesüljön.

Talán elkerülte az Ön figyelmét az íróval a 80. születésnapja előtt készített, a Die Welt online kiadásában 2009. november 5-én megjelent interjú, amelyben Kertész egyértelművé tette, hogy nem szeretné, ha őt magyarnak bélyegeznék. (Az írás itt olvasható !-a szerk.)
Az író ekkor a nyilvánosság előtt is ismertté tett gondolatai szerint Budapest teljesen balkanizált, az ország lakosait hazugnak tartja, akik máig nem képesek szembenézni múltjukkal. Magyarországra és a magyarságra az interjúban többször is mélyen sértő kijelentést tett. A Nobel-díjnak köszönhetően a rá irányuló nemzetközi figyelmet nem szülőhazájának elismertebbé tételére, népszerűsítésére, hanem lejáratására, sőt olykor egyenesen megtagadására használta fel. 
Ő maga kérte a vele interjút készítő Tilman Krausétől, hogy „ne bélyegezze magyarnak.” Ön szerint ilyen embereket, gondolatokat kell a jövő generációk számára példaként állítani?"
Kertész, aki szerint nem az a kérdés, hogy...tovább itt!
Szerk;Posta S.

Életmentés Sámsonkertben !

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói 2014. augusztus 13-án 16 óra körüli időben Hajdúsámson-Sámsonkert területén bűnügyi szolgálatot láttak el. A szolgálati gépkocsijukkal közlekedtek a nyomozók, amikor a Fő utcán észrevettek egy földön fekvő, mozdulatlan embert, aki mellett egy másik férfi telefonált.
A rendőrök azonnal a férfi segítségére siettek és tájékozódtak, hogy mi történt.
Ellenőrizték az eszméletlen férfi pulzusát, légzését és mivel az életfunkciók nem voltak megfelelőek, a nyomozók orron át történő lélegeztetést és szívmasszázst alkalmaztak, valamint a férfi torkában elakadt ételt is eltávolították a szájából.
Időközben megérkezett a másik férfi által telefonon értesített mentő, akik a férfit 16 óra 30 perckor kórházba vitték.-Közölte a  Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.
Barta P.

Jó hír Hajdúsámsonnak

Akár jövőre elkezdődhet a 471-es út korszerűsítése. Leghamarabb a Hajdúsámsont elkerülő és Nyíradonyig tartó szakaszon indulhat meg a munka, -a kérdés- amennyiben lesz rá forrás
A 471-es, 2×1 sávos út a napi 24 ezer jármű forgalmát már nem tudja biztonsággal elvezetni, ráadásul a burkolat átlag életkora 26 év, ami jóval meghaladja az országos átlagot. Az út korszerűsítését a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt Hajdú-Biharban négy ütemben szeretné megvalósítani.
A tervek szerint Hajdúsámsont tehermentesítik egy 8,6 kilométer hosszú elkerülő úttal, az attól Nyíradonyig tartó szakaszon pedig burkolaterősítést és szélesítést végeznek. Debrecen belterületén 2,8 kilométeren, míg a város és a Hajdúsámsont elkerülő rész közötti 4,55 kilométer hosszan négysávosítás szerepel a tervekben. a jelentős forgalmú csomópontokban jelzőlámpát szerelnek fel.
A NIF-től kapott további információ szerint a Debrecen – Apafa vasúti vonal korszerűsítéséhez kapcsolódva új közúti aluljáró épül a Sámsoni úton. Az engedélyezési eljárás ez év végén elkezdődhet, ez a szakasz várhatóan már jövő nyárra építési engedéllyel fog rendelkezni.
A 471-es főutat érintő kivitelezés jövőre a hajdúsámsoni elkerülő és Nyíradony közötti szakaszon kezdődhet meg, a többi részen és Debrecenben várhatóan 2016-2017-ben,-olvasható a HAON honlapján.
 Barta P.

Tragikus baleset (?) Kézdiszéken


A hír; 
"Miután egy motoros Kézdiszentléleken vasárnap késő délután elütött egy tizenegy éves kislányt, a járművet vezető  életét vesztette, mögötte ülő utasa pedig súlyosan megsebesült. 
Az ütközést követően a motorkerékpár egy út menti ház padlására került, (a balesetben a jármű megpördült, majd egy padláson landolt a ház az úttest szintje alatt helyezkedik el, a tetőzet egy-másfél méter magas - a szerk.) ám azt egy másik követte, annak vezetője megállt, segíteni próbált, de őt a felbőszült helybeliek megké­selték, a fiatalembert súlyos sérülésekkel vitték kórházba."
 Sokan szívesen mellőzik, ám kevésbé megkerülhető az a tény, hogy mindez a falu „cigánysornak” nevezett részén történt. (link)
Többen feltételezik, hogy az elhunyt férfit valójában meglincselték (egy szemtanú vallomása)  aki szerint Sebestyén Attila még élt, amikor ő a helyszínre ért, a cigányok oltották ki életét. Remélhetőleg a kórboncnoki vizsgálat rámutat az igazságra.  (Micsoda kísérteties hasonlóság az Olaszliszkán történtekre!-a szerk.)
Szerk;Posta S.