Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 16., szombat

Dübörög a cenzúra ?

Úgy látszik, már nem csak Észak-Koreában !

"Rendkívül érdekes jelenségre figyeltem fel, amikor megpróbáltam hozzászólni az MNO-n (...) A hozzászólók számára tiltva van Simicska nevének leírása. (...) A folyamatot automatizálni is sikerült, moderátorokra nincs szükség többé - írja bizonyos "Zigomer Trubahin" nicknevű az Érted már? blogon. Ott látható, olvasható a bizonyíték ."


Elmeséli: több kifejezéssel tesztelte a rendszer tűrőképességét. A „Gonosz Orbán, gonosz Fidesz! Gonosz Gyurcsány!" csont nélkül megjelenik, következő, gyalázkodó, antiszemita megnyilvánulásánál aztán már figyelmeztetik: „Hozzászólása csak moderálás után jelenhet meg, amennyiben nem ütközik moderálási elveinkbe!". Harmadikra csak annyit ír be: Simicska. A rendszer reakciója: „A moderálási alapelvek megszegése miatt ezt a hozzászólást töröltük." 

A szakértők egy ideje már boncolgatják, mi lesz a hatása az Alkotmánybíróság döntésének, hogyan hat az internetes tartalmak fejlődésére, elveszíti-e például az online média azt a sokszínűségét, amit éppen a fórumok jelentenek. Biztató azonban, hogy a taláros testület ominózus döntéséről hírt adó cikkek számos portálon szabadon kommentelhetőek voltak. 
Többsége szerint ostoba döntés született, az offline és az online világ között óriási a szakadék, s ezt nem is tudták átugrani az idős alkotmánybírók, akik nem értik a problémát. A liberális gondolkodás kapott egy pofont - vélekedtek egybehangzóan, ugyanakkor elismerték, hogy az internet sem lehet jogmentes terület.
Szerk;Posta S.

Olvasói vélemény


"Az őszi önkormányzati választás polgármesteri jelöltjeinek nyilvánosságra kerülésének apropóján gondolkodtam el, -és szeretném ha megosztanátok az olvasókkal- hogy vajon miért is küzdenek ezek az emberek , hogy a "párnázott székbe" kerülhessenek?" -írja H.Tünde olvasónk.

"Aztán rádöbbentem, ezeket az embereket nem érdekli, hogy hogy tele a zsebük, övék szinte minden földi jó, a hatalom illetve a hatalomvágy mindennél jobban beindítja őket, felülír minden mást.
Platón vagy Arisztotelész ismertet négy tulajdonságot, hogy mindenkinél más az első: pénz, hatalom, testi élvezetek, erkölcs. Sarkítva, de ennyi.
Ennél az embertípusnál viszont a pénz vagy, erkölcs csak a sokadik szempont. Az első  és csakis a legelső a hatalom! Mindegy milyen áron! Nekik ez a testi-lelki kielégülés.

Én nem tudom miért, de láthatod, hogy ez így van. Ha megnézed a "jelöltek" listáját magad is rájössz hogy miről is beszélek. (Gondolok itt például a trafik tulajokra.)
Gondolkodj! Ha neked lenne havi másfél-két millió forint "tiszta" jövedelmed,Te törnéd magad időt, pénzt becsületet esetleg feláldozva, hogy beülhess abba a bűvös székbe?
Szerintem nem. Inkább elmennél évente egy hónapra nyaralni a családoddal, hogy élvezni tudd szeretetben-boldogságban a jövedelmed gyümölcsét.
Üdvözlettel: H.T."
 Megosztotta;Barta P.