Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 26., kedd

Falus kihívása Tarlóshoz

Hetek óta az a divat bizonyos körökben, hogy nyakon önt(et)ik magukat egy vödör vízzel, hogy így hívják fel a figyelmet az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) nevű betegségre, és adományokat gyűjtsenek a degeneratív idegrendszeri elváltozás elleni harchoz, majd másokat is kihívjanak ugyanerre. 
Falus Ferenc (Budapest szocialista főpolgármester jelöltje) is meglátta az ebben rejlő kampánylehetőséget, ezért előkészített egy lovat, két kutyát, egy "vérprofi" vödörkezelőt , egy kellően sáros területet, valamint - a legfontosabb! - egy pár kellőképpen szembeötlő zoknit – és sikerült a végletekig elkeserítenie a balliberálisok fővárosi szavazóit.

Sajátosan kelet-európai verzió, igazi Kusturicai környezet:
Kutya vakaródzik az előtérben, valami rikácsoló öregasszony beleröhög a videóba, hátul a ló vedel, miközben a gyerek ordít mint a sakál
Ráadásul az egész jelenetnek valami fertelmes dagonya szolgáltatja a helyszínt. Így kell megidézni a Balkán igénytelen de annál büdösebb szellemét. Hajrá szocialisták !

 
Barta P.

Négyszáz afrikai érkezik a Debreceni Egyetemre !

Ebolások is lehetnek köztük?
A Debreceni Egyetemen az afrikai országokból érkező hallgatókat érintő esetleges hatósági intézkedések esetén is biztosítanák, hogy mindenki befejezze féléves tanulmányait - közölte az egyetem rektora a nyugat-afrikai ebolajárvánnyal kapcsolatban.
Szilvássy Zoltán  elmondta: folyamatos kapcsolatban vannak a megyei kormányhivatal egészségügyi szakhatóságaival, amelyeknek intézkedési joguk van ilyen kérdésekben.
 
A rektor szerint az afrikai járvány miatt "csekély a veszély",(?) így nincs szükség rendkívüli intézkedésekre. Hozzátette: minden tanév elején felmérik a külföldi hallgatók egészségi állapotát, a részletes kérdőív kitöltése ezúttal is megtörténik.
A Debreceni Egyetemre mintegy négyszáz hallgató érkezik a következő napokban Afrikából - tette hozzá.
Ha a hatóságok esetlegesen beutazási tilalmat vagy - a betegség lappangási idejére vonatkozó - néhány hetes karantént rendelnének el a térségből érkező hallgatókat illetően, az egyetem biztosítaná, hogy emiatt ne érje hátrány őket az oktatásban. 
Valamennyi esetlegesen érintett külföldi hallgatónak biztosítanák a féléves tanulmányok befejezését, úgy alakítanák át az oktatási tematikát - jelentette ki Szilvássy Zoltán.
Elmondta azt is, hogy Debrecenben, a Kenézy kórházban felkészültek az esetleges gyanús esetek megfigyelésére, kivizsgálására.
A Népszabadság szombati számában azt írta: a Debreceni Egyetemen az illetékes szakhatóságokkal egyeztetve kérdőívet és nyilatkozatot küldtek ki az érintett hallgatóknak,hogy jártak-e Nigériában, Guineában, Sierra Leonéban vagy Libériában az elmúlt hat hétben.
(Mert ugye tudjuk ezek az "afrikai fiatalok" az igazmondásról híresek.-a szerk.) Egyben megjegyezték azt is, hogy a külföldről érkező hallgatók egészségügyi biztosítása és szűrése évek óta megoldott.
Szerk;Posta S.