Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 29., péntek

Tíz éve város Hajdúsámson

Holnap, augusztus 30.-án ünnepli Hajdúsámson, várossá nyilvánításának tizedik évfordulóját. 
Az ünnep jegyében az alábbi programokkal szórakoztatja a város a lakosságot.

Forrás;hajdusamson.hu

A közeljövőben módosul a KRESZ !

Kismértékű KRESZ-módosításra kerül sor, amely megtiltja az álló gyermekszállító buszok melletti elhaladást, pontosítja a gyerekülések első ülésre szerelésének szabályait, viszont megengedi az autósoknak, hogy az oktatási intézmények előtt bizonyos időszakokban ne kelljen csökkentett sebességgel hajtaniuk.

Az új szabályok szerint a Gyermekszállítás jelzéssel ellátott buszok mellett a párhuzamos közlekedésre nem alkalmas utakon (tehát például a sima, kétszer egysávos utakon) teljes mértékben tilos lesz elhaladni, még a szemből jövő sávban haladóknak is. 
Tavaly május előtt ugyanis csak óvatosságot és alacsonyabb sebességet írt elő a KRESZ a buszok megelőzése esetén, tavaly május óta pedig azt tiltják, hogy a gyermekek ki- és beszállása közben hátulról megelőzzék a jelzéssel ellátott, és az ezalatt elakadásjelzős villogtató buszt. 
Az új szabály értelmében a busszal szemben haladóknak sem szabad elmenniük a busz mellett. A buszokon elől és hátul is jelezni kell, hogy gyermekeket szállít, és a sofőrnek a ki- és beszállás alatt elakadásjelzővel kell figyelmeztetnie a többi közlekedőt.
HVG forrás.
Barta P.

A kutya az EMBER legjobb barátja

A hangsúly ugye az emberen van, mert a követ dobálók -mindegy miért dobálnak- azért lássuk be nem emberhez méltóan próbálják meg vélt, vagy valós sérelmüknek, érvényt szerezni. Leereszkedtek arra a szintre ahol már a kutyák (állatok) vannak előnyben ! 
És a kutya nem mérlegel, egyszerűen megvédi gazdáját !

Barta P.

Olvasói levél

"Tisztelt Magazin,
Szeretném megosztani a Kárpátia legújabb lemezéről ezt a számot, illetve főként annak leírásában lévő, szövegrészt.
Idézve: A védekezésnek nem kell arányban állnia a támadással: ha ököllel támadnak ránk, akkor akár késsel is visszatámadhatunk. A támadással járó kockázatot a támadónak kell viselnie. A jogtalan támadást úgy kell tekinteni, mintha az a védekező életének kioltására is irányult volna."

Köszönettel;  
Kicsi(p)

Aki nevén nevezte a "gyereket"...

Pár hónappal ezelőtt több roma szervezet is felháborodásának adott hangot a Gyulai Törvényszék egyik bírájának kijelentései kapcsán.

 fotó;internet
Mucsi Erika akkor úgy fogalmazott; „A cigányság mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is védett értékeket semmibe vevő csoportjaként”.
Mucsi Erika bíró kijelentéseit az Országos Bírói Etikai Tanács etikátlannak minősítette, de a bíró -nagyon helyesen- semmilyen büntetést nem kapott, továbbra is a Gyulai Törvényszéken dolgozik.
Ez utóbbit egyébiránt a törvényszék oldalán található ügyelosztási rendet tartalmazó kiírás is igazolja, amely szerint Mucsi keddenként és szerdánként a 21-es tárgyalóban ítélkezik különböző perekben-olvasható az index oldalán.

(A történtekhez annyit azért hozzáfűznék, hogy  több népcsoport él hazánkba és egy sem háborodik fel, ha megnevezzük őket. Persze a roma csoport az egyedüli amelyik folyamatosan napirenden van, mert ugye különös támogatást élveznek. 
S ami nagyon lényeges, ők azok akik a többségi társadalom normáit nem tartják magukra nézve kötelezőnek, miközben hangoztatják jogaikat. A bírónő kijelentése a romákkal kapcsolatosan szerintem is megalapozott, igaz állítás. Sajnos ma ott tartunk, hogy a cigány szó kiejtését vagy leírását "bizonyos körökben" már rasszizmusnak tekintik!-a szerk. )
Szerk;Posta S.