Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 5., péntek

Senki nem akar a "romákkal játszani" !

 A Cseh Labdarúgó Szövetség a Děčín megyei kilencedik osztályban történteket vizsgálja, miután a TJ Junior Roma elnevezésű roma klub úgy vezet, hogy az első két fordulóban nem jelent meg az ellenfél csapata. A szabályok értelmében mindkét mérkőzést a děčíniek nyerték meg 3-0-ra anélkül, hogy labdába rúgtak volna.


A jegyzőkönyv kedvéért: az első fordulóban Františkov csapata nem jelent meg hazai pályán, a második körben a Rybniště maradt otthon.
A csapatok a rendbontástól tartanak, ezért nem léptek pályára a roma csapat ellen, legalábbis a körzeti elnök szerint. A Rybniště csapatának titkára más véleményen van:
„Senki sem tudja elképzelni, hogy milyen agresszív játékkal, és szóbeli vulgarizmussal találkoznának játékosaink, ha pályára lépnének. Inkább befizetjük a bírságot, de mi nem játszunk velük!"
A megyei kluboknak nincs pénzük biztonsági őrökre, az emberek félnek, ezért inkább lemondják a meccset és befizetik a 3000 (35 ezer forint) koronás büntetést, ami még mindig kevesebb, mintha szekuritiseket fogadnának fel..az eredeti írás  itt  olvasható!
Szerk;Posta S.

Ma Magyarországon nincs szólásszabadság ?

Ha valaki feketén-fehéren kimondja a tényeket, arra negatív stigmák tömkelegét aggatják, és többé nem számít polkorrektnek az „elit” körében - mutat rá közleményében Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.
Ma Magyarország egyik legsúlyosabb társadalmi problémája a cigány–magyar együttélés feszültségekkel és konfliktusokkal terhelt mindennapjai - fogalmaz a szóvivő. Rávilágít, hogy ezekről érdemben és tényszerűen a Jobbikon kívül egyetlen politikai formáció sem hajlandó még csak beszélni sem.

A sajtóorgánumok döntő hányada nemhogy nem tájékoztat a témáról, de ha megteszi, kifejezetten a valósággal köszönőviszonyban sem álló, bagatellizált formában teszi, ezáltal tovább eszkalálva az igenis létező konfliktusokat - írja.  

Lakatos Attila borsodi cigányvajda viszont elmondja a véleményét a témáról ...
Youtube forrás
Szerk;Posta S.

Táblagépet a gyereknek, de milyet is ?

A címben szereplő kérdés után még talán azt kellene eldöntenünk, hogy van e szüksége a gyereknek  egyáltalán táblagépre? Ha úgy döntenénk, hogy igen - és pénzünk is van rá- akkor érdemes tovább olvasni...
Legyen olcsóbb az iPad csúcsmodellénél, de mégse legyen ócska. Ezeket várjuk egy gyereknek szánt tablettől.
Tőlünk nyugatra sokszor már az iskolák adják a táblagépet a munkafüzet helyet: nálunk még nem ilyen jó a helyzet, de a készülékek olcsóbbá válásával egyre több családnak van saját táblagépe.

Egy ilyen eszköz a megfelelő appokkal felszerelve nemcsak a játékra, de készségek fejlesztésére, tanulásra is alkalmas.
Aki alapos szakértelem nélkül vág neki a feladatnak, az könnyen fut bele egy óriási csalódásba, hiszen a hirdetésekben csak úgy repkednek a gigahertzek, a processzormagok és a pixelek, majd ugyanezek az értékek otthon egy, a mindennapi feladatokat csak döcögve végrehajtó és naponta lemerülő tabletet eredményeznek. 
Alaposan meg kell fontolni a vásárlást, egy túl vacak tableten sem böngészni, sem olvasni nem lehet komfortosan.
Húszezer forintért nem kapunk csúcsmodellt, még ha a hirdetések specifikációi szupergyors működést is ígérnek: a legtöbb fapados modell csak a felesleges kiadások nagyságát növeli, és előbb-utóbb a fiókban végzi. 
A lenti képen egy tipikus hirdetés látszik, amelyet nem szabad megvásárolni.

Ha tehát úgy döntenél, hogy mégis kell a gyereknek egy ilyen kütyü, jobb ha egy elfogulatlan szakembertől kérsz segítséget a vásárláshoz.
Barta P.