Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 6., szombat

Pánik... !

Világszerte pánik tört ki, mikor a minap leállt a Facebook. A mindössze húszperces szünet miatt sokan kikészültek lelkileg, idegileg.
"Emberek! Ez mi volt? Úgy megijedtem, hogy magamon kívül vagyok. Nem tudok magamhoz térni, próbálok visszatérni az élők sorába! Csak egy hozzászólás abból a hazai Facebook-csoportból, amit azok után hoztak létre, hogy a nyáron először leállt a világ legnagyobb közösségi oldala. Azóta a szerdai már a harmadik szünet volt, és a kommenteket elnézve bizony sokak kikészültek."

– Az internetfüggőség ma már orvosilag diagnosztizált betegség. A Facebook ugyanolyan szenvedélybetegséget okozhat, mint a drog, az alkohol, a dohányzás, vagy a szerencsejáték – állítja  Szlobodnyik Csaba pszichológus, aki szerint a betegség kialakulását az okozhatja, hogy a virtuális létben az embert kevesebb szorongás éri a társas kapcsolatok terén, mint a való életben.
 – Betegségről amúgy akkor beszélünk, ha a folyamatos Facebookozással magának vagy a környezetének gondot, esetleg kárt okoz valaki.
Forráshír 
Barta P

Csak blöff, hogy Putyin elzárja a gázcsapokat?

Az Európai Uniónak nem szabad bedőlnie Putyin blöffjének, mert az orosz elnök nem fogja elzárni a gázcsapokat – írja a Financial Times európai kiadásának keddi számában Matthew Bryza, a tallinni Védelmi Tanulmányok Nemzetközi Központjának igazgatója, az Egyesült Államok korábbi azerbajdzsáni nagykövete.
Bryza szerint el kell oszlatni azt a mítoszt, hogy Európa országai túlzott mértékben függnek az orosz gázszállításoktól, mivel az orosz gazdaság nagyobb mértékben függ az unióból származó gázbevételektől, egyúttal úgy véli, az Európai Unió képes lenne átvészelni a telet anélkül, hogy akárcsak egyetlen molekulányi orosz gázt is vásárolna.
De ha mégsem így lenne, akkor bizony...

Szerk;Posta S.