Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 8., hétfő

Tudod miben különbözik az "ember" az állattól?

Ebben különbözne az "ember " ? az állatoktól, hogy oda nem piszkít ahol a helye van! /ahol ül fekszik ...stb/ félre megy !

A győri Bartók Béla úti buszmegálló egyik széke le van sz@...va ! -írja a kisalföld.hu .
(Van egy sejtésem,hogy ki, kik a tettesek!  -a szerk. )
Szerk;Posta S.

Győz az igazság? Talán...

Szokatlan jelenettel indult a négy halálos áldozattal járó baleset okozásával vádolt Eva Rezesova másodfokú pere hétfőn a Budapest Környéki Törvényszéken.
A bíró húsz percen át sorolta érveit, miért tűnik számára úgy, hogy az elsőfokú tárgyaláson a bíró által kirendelt szakértő nem volt pártatlan műszaki szakvéleménye elkészítésekor.


Kovács Miklós állva hallgatta Stubeczky Sarolta kimért, udvarias, de mégis leginkább iskolai leteremtéshez hasonlítható kijelentéseit.
Kovácsot az elsőfokú tárgyalás előtt még Rezesova ügyvédje kérte fel szakvélemény elkészítésére. Novák Péter megbízásából magánszakértőként ezt el is készítette. Az elsőfokú tárgyaláson azonban a bíró őt is kirendelte szakértőnek, így innentől Kovács nem a vádlott magánszakértőjeként, hanem független műszaki szakértőként működött közre.
„Melegh Gábor a látszatát keltette annak, hogy nem pártatlan, Kovács Miklós pedig bizonyította” – mondta hétfőn a bíró, aki ezután már nem is engedte, hogy Kovács a szakértők közé üljön vissza. A szünet után folytatódó tárgyaláson már csak a hallgatóság soraiban foglalhatott volna helyet, Kovács azonban nem ment vissza a folytatásra.-olvasható az origo oldalán.
Barta P.

Kisasszony napja...

Szeptember 8-án az ősz beköszöntének a napja volt, az egyházban ekkor emlékeznek meg a Kisasszony, vagyis Szűz Mária születésnapjáról. 

(Sajnos lassan feledésbe merülnek ezek a régi szép hagyományok, mert manapság "egyes emberek"  hatalomvágya felülírja ezeket ! Semmi és senki nem érdekli "őket" csak felkapaszkodni minél magasabbra, mindent és mindenkit eltiporni a hatalomért ! Szép újvilág -a szerk.)

 

Az egyszerű emberek körében ez a nap betakarítás kezdete.
Szeptember az ősz első hava, ezért a régi magyar háztartásokban ekkor megkezdődött a termények betakarítása, hogy az első őszi fagyok el ne vigyék a termést. Hagyományosan ekkor kezdték vetni az őszi búzát. Sok helyen maga a gazda szentelte meg a vetőmagot. 
Tiszta ruhába öltözött és a szántóföldre menet senkihez sem szólt, vetés közben tilos volt káromkodni, mert akkor nem lesz jó termés. Miután végzett, magasra dobta a zsákot, hogy akkorára nőjön a gabona.
A Dunántúlon, főleg Göcsejben Kisasszony-napkor az elvetendő búzát ponyvában kiteszik a harmatra, hogy az Isten megáldja az életet adó gabonaszemeket és a következő évben bőséges termés legyen. 
Ezen a napon kezdték verni a diót, az asszonyok diós süteményt sütöttek, a gyerekek pedig diógurító versenyt és aranydió kereső versenyt játszottak.
A költöző madarak is ezekben a napokban kelnek útra a déli, meleg égtájakra. A nap fecskehajtó jelzője arra utal, hogy ezen a napon kezdenek készülődni a költöző madarak is, hogy megkezdjék őszi vándorlásukat, hogy még az első hidegek előtt elhagyják nyári otthonukat.
Szerk;Posta S.