Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 9., kedd

Kerékpáros ütközött a 471-es főút melletti kerékpárúton

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. szeptember 7-én 12 óra 45 perc körüli időben a 471. számú főút melletti bicikliúton egy férfi elektromos kerékpárjával közlekedett Debrecen felől Hajdúsámson irányába, amikor nem tartott megfelelő oldaltávolságot egy másik kerékpáros mellett, melynek következtében összeütköztek.

A kép illusztráció
 Az elektromos kerékpár sofőrje a helyszínen kis időre megállt, azonban nem segített az 57 éves debreceni lakosnak, aki az ütközés következtében megsérült.
Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek, ahol megkezdték az adatgyűjtést, tanúkutatást és a beszerzett információk alapján azonosították az 55 éves V. Sándort, akit otthonában elfogtak és előállítottak. A nyomozók a debreceni lakost gyanúsítottként hallgatták ki.
A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a terhelttel szemben – szabadlábon hagyása mellett – segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. -haon nyomán.
Barta P.

Zoltai Gusztáv "segít" a kormánynak !

A Mazsihisz volt igazgatójának új állásáról a Magyar Hírlap számolt be, épp azon a napon, amikor összeül a Zsidó Közösségi Kerekasztal. 

A kormány munkáját segíti (?) szeptembertől Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) volt ügyvezető igazgatója – írja keddi számában a Magyar Hírlap, amelynek információi szerint Zoltai a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János tanácsadójaként  látja el feladatát.

Lázár keddre hívta össze a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülését. A fórum arra lenne hivatott, hogy elsimítsa a zsidó szervezetek és a kormány közti feszültségeket, amelyek egyebek mellett a német megszállási emlékmű vagy a holokauszt-emlékév programjai miatt kialakultak.
Lázár szerint egyébként maguk a zsidó közösségek is megkérdőjelezték a nevükben véleményt formálók legitimitását.
Zoltai idén tavasszal távozott a Mazsihisz éléről. Személyét korábban számos kritika érte, egyrészt azért, mert 1956 után munkásőr volt, másrészt azért, mert az általa vezetett Mazsihisz a rendszerváltás után igyekezett kisajátítani a zsidóság képviseletét a közéletben.
Szerk;Posta S.