Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 11., csütörtök

Magyarország "háromszor" jobban teljesít...

Ezer forintos „adminisztrációs díjat” fizettetnek a hatvani kórházban azokkal a betegekkel, akik nem a kórház körzetébe tartoznak. Ez háromszorosa a korábbi vizitdíjnak, és úgy néz ki, hogy jogszerű.

Amennyire a forráshiányos kórházakat ismerjük, ha ezer forintra le lehet húzni a területen kívüli betegeket, akkor ez a modell járványszerűen elterjedhet. A Medical Tribune című orvosi lap a szoljon.hu információjára hivatkozva közli, hogy a jászsági beteget a háziorvosa a hatvani kórházba utalta be, ahol ezer forintos térítési díjat kellett fizetnie. 
A kórház arra hivatkozott, hogy a beteg választhat területen kívüli kórházat, és a háziorvos be is utalhatja oda, de a fogadó intézménynek ettől pluszkiadása keletkezik. A hatvani kórház esetén a pluszkiadások már olyan mértékűvé váltak, amit már nem tudnak kigazdálkodni a működésre kapott finanszírozásból. Ezek pedig adminisztrációs jellegűek, ezért augusztus elsejétől egyszeri adminisztrációs díjat vezetnek be. (És ez -sajnos-jogszerű ! -a szerk.)
forrás; itt
Barta P.

9/11: Amerika teljes készültségben !

Ma tizenhárom éve, hogy  a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba két repülőgép csapódott be, ezzel megölve a környező emeleteken dolgozó embereket. Mindkét épület két órán belül összeomlott. Ezt követően több épület is az ikertornyokhoz hasonlóan összedőlt, vagy megrongálódott.

(A furcsa valójában az, hogy mindkét épület úgy rogyott össze, mint amikor profi robbantók robbantanak fel egy lebontásra ítélt épületet sűrűn lakott területen belül. Szinte csak a saját alapterületére zuhant és még kicsit sem dőlt el, amivel -ha gyilkos terroristák nagy pusztítást akartak volna végezni- sokkal több ember halálát és még nagyobb anyagi kárt okozhattak volna...
Lehet, hogy soha nem tudjuk meg az igazságot...?) Itt egy link ahol feszegetik az igazságot!

Noha az amerikai belbiztonsági minisztériumnak nincs tudomása konkrét terrorfenyegetésről, az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai a korábbi évekhez hasonlóan ma is fokozott készültségben várják a 2001. szeptember 11-i terrortámadások évfordulóját.
Szerk:Posta S.

Ítélet a "Rezesova" perben !

Jogerősen kilenc év börtönre ítélte és a járművezetéstől nyolc évre eltiltotta Eva Rezesovát több ember halálát okozó ittas vezetés miatt a másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék Stubeczky Sarolta vezette tanácsa. 
Rezesova legkorábban a büntetésének kétharmadának letöltése után szabadulhat, az eddig előzetesben töltött két évet beszámítják. Az ítélet ellen nem lehet fellebbezni.

Eva Rezesova, a kassai milliomosnő 2012. augusztus 21-én hajnalban BMW-jével ütközött az M3-as autópályán egy szüretre induló család Fiat Puntójával. A másik kocsi kigyulladt, a benne utazó két házaspár meghalt. A nő 165 kilométeres sebességgel haladt, amikor hátulról nekiment a kisautónak. A BMW felborult, 190 métert csúszott, de a nő megúszta kisebb sérülésekkel.  
Az elsőfokú bíróság Eva Rezesovát hat év fogházra ítélte, fellebbezés után került az ügy a Budapest Környéki Törvényszék elé.
Eva Rezesova 37 éves, két gyermek édesanyja. Apja Alexander Rezes, a 1990-es években Vladimír Meciar kormányának közlekedési minisztere, a kassai vasmű privatizációjának kulcsszereplője, az ország második leggazdagabb embere volt. 
Forrás;index.hu
Barta P.

Így is lehet elnézést kérni...

Bródy János Facebok-oldalán elnézést kért megjelent levele miatt, amit kedves barátainak és a „nem annyira azoknak” írt.

Szerinte ő nem állította, hogy a Magyar Televízió kicenzúrázta az „Ezek ugyanazok” című számot Koncz Zsuzsa Aréna-koncertjének kétrészes TV-közvetítéséből.
Megosztott egy kalózfelvételt a koncertről, azzal a megjegyzéssel, hogy ez kimaradt az adásból.

"Akinek erről az jutott az eszébe, hogy a Magyar Közszolgálati Televízió esetleg politikai szempontok alapján válogatja és cenzúrázza még a könnyűzenei koncertműsorokat is, az lehet, hogy az igazságot keresi, de félreérti a mai magyar valóságot. "

"Mert a valóság az, hogy ma Magyarországon nincs cenzúra, és a sajtó szabadságát semmi sem veszélyezteti, és a Közszolgálati Média pártsemlegesen működik, és ezt a működést a pártsemleges Médiatanács felügyeli, mely az Alaptörvény értelmében védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, és biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit” – írta a zenész.

(A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, gitáros, zeneszerző, szövegíró valóban tud írni. Ha bocsánatot kér, akkor is...-a szerk.)
Szerk;Posta S.