Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 12., péntek

Hallgass a szívedre, szavazz a...

Talán csak az önkormányzati választások miatt nem kerül nyilvánosságra a "Nemzeti Italbolt" koncessziós tervezete ? Nem tudhatjuk, de az biztos- ahogy a népnyelv tartja- nem zörög a haraszt...

Már csak azon folyik a vita a jövendőbeli nemzeti italboltok ügyében, hogy hány százaléknál húzzák meg az alkoholfokhatárt, vagyis milyen töménységű szeszes italok árusítását korlátozzák az erre felszentelt szakboltokra – írja a HVG.

Úgy tudják, hogy a borlobbi eredményes küzdelme miatt csak a tömény alkoholos italok és az égetett szeszek kiskereskedelmét kötik majd koncesszióhoz – ahogyan azt korábban a dohánytermékekkel is tették –, így sört és bort másutt is árulhatnak. A vendéglátóhelyekre vonatkozóan pedig jó eséllyel azt a korlátozást vezetik be, hogy csak a meleg ételt is kínáló büfékben és éttermekben lehet alkoholt fogyasztani.
(2014-ben 187 képviselő került ki a parlamentből, ezeknek vannak családjai, rokonai, barátai, és üzletfelei, kell a "jutalomfalat"!-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Hol a határ ?

A SanDisk sosem a sor végén kullogott, ha adattárolásról volt szó, ebben az évben azonban kőkeményen ráfeküdtek a fejlesztésekre és újításokra, ami meg is látszik a cég kínálatán. 
A 128 GB-s microSD kártyájukat még februárban mutatták be, a nyáron pedig több mint egymilliárd dollárért vásárolták fel a Fusion-io-t, így beálltak a legnagyobb SSD gyártók sorába is.
Ha mondjuk a Sony 4K-s kamerájával 60Mbps-ben rögzítünk, akkor ezzel a kártyával gyakorlatilag majd 19 órán át kamerázhatunk egyhuzamban. 
A megoldás persze nem olcsó mulatság, hiszen a pénztárnál 800 dollárt (~195 000 forint) kérnek el érte, így ha nem akarunk nagyjátékfilmeket forgatni, érdemes lehet inkább az Extreme Pro család kisebb tagjait, a 128 vagy 256 gigás változatokat beszerezni.
(Már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy hány kompatibilis eszköz van a piacon, a speciális készülékeken kívül, ami ezeket a kártyákat kezelni tudja? Ezután a készülékgyártókon a sor a fejlesztésben...-a szerk. ) 
Barta P.