Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 13., szombat

A "focisport" már ébredezik...

A legnagyobb debreceni szurkolói csoport, az Ultras Debrecen 1994 szombat délelőtt  Facebook-oldalán közölte, hogy tagjaik bizonytalan ideig nem vesznek részt a DVSC bajnoki labdarúgó mérkőzésein. Közleményük sokatmondó és önmagáért beszél:


A szurkolói csoport a tavalyi bajnoki kiírásban már egyszer választotta a figyelemfelhívás ezt a módját, akkor a hazai ultrák közül a legkitartóbban a debreceniek tiltakoztak az MLSZ intézkedései ellen, így szinte az egész őszi szezonban távol maradtak a mérkőzésekről.
(Remélhetőleg eljön majd az az idő , mikor  az elvakult politikai "szavazótábornak" is lassan kinyílik a szeme és látni fogja a fától az erdőt !-a szerk.)
Szerk;Posta S. 

Egy "rejtett erőforrás" közösségi oldala !

Drotos Janko
Bee mútató nektek én a únoka őcsémet a Kistigris úgy híják ők.Jővőre kijája má anyocosztájt aztán továbtanúni akar ő.Fa ippari iskólápa jelekezik ő me nagyo szeretti a fát meg a errdőt. Ketrechacot is sportól ő de mindenbe jó jácik.Ha talákozó vele ne legyé szeptelen ő vele me kicsit gyegék a idekei és hamar be indul ő. Vigyázá me kisbaltata midig van ő nála!!
Eredeti itt
Szerk;Posta S.

Megkezdődött az új tanév ! Tudni illik, hogy mi illik...

A Károli Gáspár Református egyetem weboldalán a Nyelvi illemtan című ajánlásban részletesen kioktatják a felnőtt hallgatókat, hogy mit illik és mit nem. Hihetnénk, ezen már az általános iskolában vagy a családban túlestünk. 
[Köszönés, megszólítás, elköszönés szóban és írásban
     •    Az aktuális napszaknak megfelelő teljes köszönőformákat
          használja (pl. Jó reggelt kívánok!, Jó napot kívánok!
          és nem Jó napot! vagy Szép napot!
)
          (hasonló módon elköszönéskor: Viszontlátásra! és nem
          Viszlát!)]

(Hogy ez valóban így van, azt magad is tapasztalhatod ha például betérsz egy boltba vásárolni ahol -ha egyáltalán észrevesznek- esetleg megkérdezik tőled, hogy "miben segíthetek" köszönés helyett. 
Távozáskor az esetek kilencven százalékában a viszontlátásra köszönésedre a válasz, -ha válaszolnak- "viszlát, vagy további szép napot".)
A szép magyar köszönésformák, mint ahogy a magyarok, sajnos egyre jobban kezdenek fogyatkozni a Kárpát medencében. 
Barta P.

Meghalt Sztankay István

Meghalt Sztankay István Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze - tudatta a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya pénteken az MTI-vel. A színészt életének 79. évében, hosszú betegség után, családja körében érte a halál pénteken. A művész temetéséről később intézkednek.

 Kép;internet
Sztankay 1936-ban született Budapesten. Háromszor felvételizett az akkori nevén Színház -és Filmművészeti Főiskolára mire felvették. 1961-ben diplomázott, először Miskolcon dolgozott, majd 1963 és 1974 között a Nemzeti Színház színésze volt.  1990-ig a Madách Színház társulatához tartozott. Rövid szabadúszás után 1991-től nyugdíjba vonulásáig a József Attila Színház tagja volt.

Országosan ismert 1963-ban lett a Hattyúdal című film egyik főszereplőjeként. Népszerűségét csak fokozta az 1968-71 között vetített a Bors című tévésorozat, melynek címszerepét játszotta.
2012. januárjában a Nemzet Színészévé választották Garas Dezső helyére. Első feleségétől született fia, Ádám újságíró, lánya, Orsolya pedig színész.
Barta P.