Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 19., péntek

"Munkát, kenyeret, nektek meg kötelet!"


Ismeretlen tettesek megrongálták a Fidesz városi irodáját Tiszaföldváron, a párt polgármesterjelöltjének és önkormányzati képviselőjelöltjeinek plakátjait elcsúfították, az üvegportálra pedig egy fenyegető feliratot írtak - közölte Boldog István, a térség kormánypárti képviselője.
A politikus tájékoztatása szerint a piaccsarnoknál lévő irodánál az önkormányzati választáson indulók fotóit fekete filctollal firkálták össze, többek között Hitler-bajuszt rajzoltak nekik. 

Emellett a Munkát, kenyeret, nektek meg kötelet! feliratot írták az üvegportálra.
Boldog István elmondta: a vélhetően csütörtök hajnalban küldött fenyegetést komolyan veszik, ezért a rendőrségen feljelentést tettek. A politikus bízik az elkövetők kézre kerítésében, miután a szomszédos üzleten térfigyelő kamera működik, és annak felvételei segíthetnek a rongálók személyének felismerésében.
A képviselő szerint a választási kampány a Szolnok megyei kisvárosban eddig minden különösebb zavaró jelenség nélkül zajlott.
Forrás; hirado.hu
Barta P.

Egyenlő bánásmód ? Emberölés miatt felfüggesztett !

Meghalt egy 15 éves lány egy házibuliban, mert a barátai erős antidepresszánsokkal kevert bort itattak vele. 
Három "fiatal" ellen emeltek vádat gondatlanságból ?  elkövetett emberölés miatt.
Egy gesztelyi lakásban tartott házibulit a fiatalokból álló társaság. Az italokat a fiúk vitték. Hárman közülük a házigazda szekrényében találtak egy doboz antidepresszánst. Úgy gondolták, jobb lesz a hangulat, ha a gyógyszert a borba keverik.  
Összetörték és kétliteres palackokba szórták a tablettákat, de közvetlenül néhány pohárba is tettek gyógyszert. Az így elkészített „koktélt” itták, és itatták a lányokkal is, nekik azonban nem szóltak arról, hogy gyógyszer van az italban.  
Az egyik 15 éves lány rosszul lett, és az eszméletét is elvesztette. Szóltak a szüleinek, akik azonnal értesítették a mentőket, de mire kiértek, a lány meghalt. Több pohár italt is ivott, a szervezetében a gyógyszer halálos adagjának többszörösét találták.
  
A három 22 és 25 év közötti férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, felfüggesztett fogházbüntetést kérve rájuk – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. -olvasható az origo portálján.
Szerk;Posta S.

Emlékeztető !