Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 23., kedd

Megdöbbentő...?

Az egész világot megdöbbentette az a pár, akik szándékosan, előre kitervelten, védtelen idősekhez törtek be Nagy-Britanniában.

 Kép;chroniclelive.co.uk !

D. Ottilia és F. József (kormányunk szerint "rejtett erőforrás") Kanadában, Belgiumban és Magyarországon is követtek el hasonló bűncselekményeket, idén Angliában 10 idős személyt raboltak ki – számol be a ChronicleLive.
A nő és a férfi idén érkezett Newcastle-be. A pár nem mutatott könyörületet a legkiszolgáltatottabbakkal szemben sem: North Walbottle-ben egy 93 éves, Gosforthban egy 88 éves, Throckley-ban egy 74 esztendős nyugdíjas otthonába jutottak be.
A betörők klasszikus módszert alkalmaztak: először kiválasztották a magányos nyugdíjasokat, majd míg a férfi a későbbi áldozattal beszélgetett, felesége bekéredzkedett a mosdóba.
Brian Foster, az ügyben eljáró bíró elmondta: komoly, sokkoló támadások érték az áldozatokat, a pár női tagja minden mozdíthatót elvitt a lakásokból. 
A férfit, aki a Kevin Kiss álnevet használta 4 év börtönbüntetésre ítélték, felesége, alias Christina Kiss 32 hónapot fog a rácsok mögött tölteni.
Szerk;Posta S.

Itt az ősz

A csillagászati ősz szeptember 23-ától december 22-éig tart.

Szeptember 23: A napsugarak ismét az Egyenlítőn delelnek 90 fokos szögben. A nappalok és az éjszakák hossza az egész Földön egyforma. Ez az őszi napi egyenlőség időpontja. Utána a nappalok tovább rövidülnek az északi félgömbön. 
A szeptemberi napéjegyenlőség napja szeptember 22. (illetve szeptember 23.). Az északi féltekén őszi napéjegyenlőségnek, a délin tavaszi napéjegyenlőségnek nevezik. A két félgömbön ez a csillagászati ősz, illetve a csillagászati tavasz kezdete is egyben.Vége az Északi-sarkon tartó állandó nappalnak, jön a féléves éjszaka és a Déli-sarkon következik a féléves nappal.

Ebben az időszakban a nappalok rövidülnek és az időjárás fokozatosan fordul egyre hidegebbre, szelesebbre és csapadékosabbra. A lombhullató növények levelei elsárgulnak, elvörösödnek, átmenetileg gyönyörű színpompába borítva a természetet, mielőtt elszáradnának és lehullanának a fákról. Néhány későn érő növény még meghozza gyümölcseit.