Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 26., péntek

Tanácsadás... egymillió forintért

Zoltai Gusztáv volt Mazsihisz-vezető négy hónapig ad tanácsot zsidóügyekben Lázár Jánoséknak, havi bruttó egymillió forintért.


Havi bruttó egymillió forintért ad tanácsot a Miniszterelnökségnek Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatója – írta a 444 a Miniszterelnökség írásbeli válaszára hivatkozva.
Zoltai Gusztávot Lázár János tárcavezető nevezte ki tanácsadónak szeptember elején, és a megbízása négy hónapra szól.
(Egyébként Lázárnak tanácsot adni zsidó ügyben az olyan, mint egy magyar vizslának tanácsot adni kutyaügyben.-a szerk.)
Zoltai ennyi pénzért arra szerződött, hogy szakmai tanácsokat adjon a zsidó közösségek érdekképviselőivel folytatott tárgyalásokhoz, valamint közreműködjön a szervezetekkel való kapcsolattartásban.
A volt munkásőr és MSZMP-tag kinevezése meghökkenést váltott ki a Fidesz vezetőiből - írja a HVG -, Orbán Viktor maga belső körben provokációnak nevezte Lázár János személyi döntését, a miniszter szerint viszont mindenki azt nevez ki tanácsadónak, akit akar. 
Korábban Schmidt Mária fogalmazta meg élesen, hogy miért zavarhatja a Fideszt a Szabadság téri emlékmű fő ellenzői közé tartozó Zoltai megbízása. Kinevezésén zsidó közösségi vezetők is megütköztek.
Barta P.

" Édes Élet... "

Mint az korábban már hír volt, Berki Krisztián az Édes Élet egyik adásában azt fejtegette, hogy annak örülne, ha királyságában Puzsér Róbert lenne az udvari bolond.
A kritikus közösségi oldalán az esetre hosszas levélben reagált, amit a celeb nem hagyott annyiban, és újra beszólt. Levelében arra buzdította az „irigy, állandó fanyalgó"-t, hogy reagáljon „kellően udvari bolondos stílusban."

A válaszra nem kellett sokat várni.
„Nagyon sajnálom, ha úgy érzed, rád akaszkodtam, hogy a kereskedelmi média porondján maradhassak, és hogy a tevékenységedet érintő kritikáimnak más célja sincs, mint hogy a rád zúduló rivaldafényből néhány kósza sugár rám is vetüljön. 
Tudod, azért gondolsz rám így, mert ezt a magatartást ismered. 
Téged ugyanis valóban csak a képernyős jelenléted érdekel. 
Megveszel azért, hogy az emberek felismerjenek, imádod magadat bámulni a tévében, és minden másnál jobban élvezed, hogy a primitív életbölcsességeidet meg a nárcisztikus fényképeidet ezrek lájkolják. Ezért az érzésért bármit és bárkit odadobsz. A személyiségedet, a csajodat, a gyerekedet. Értem, hogy nehéz elhinned, de vannak olyanok, akik nem erre használják a nyilvánosságot. Hanem arra, hogy képviseljenek valamit" – írja újabb levelében a kritikus.

(Érdekes dolog, hogy ez a magatartás mennyire elterjedt a mai világban! A nárcisztikus önimádat, hataloméhség, tulajdonlás, ismertség és még sorolhatnám.  Ha jobban megfigyeljük szűk kis környezetünket, Sámsonkertben is felfedezhető ez a jelenség, mert itt is vannak akik mindent odadobnak, feláldoznak ezért az érzésért. 
És nemcsak a választások idején ! -a szerk.)
Szerk;Posta S.

Gázstop Ukrajnának !

Magyarország mától nem szállít gázt Ukrajnának. Ugyanis az FGSZ Földgázszállító Zrt. csütörtökön 18 órától határozatlan időre megszakította Ukrajna felé a földgázszállítást. Erre azért volt szükség mert megnőtt a hazai gázfogyasztás. A cég közölte, hogy eddig is a hazai igények figyelembevételével szállítottak gázt Ukrajnának.

A Naftogaz ukrán gázszolgáltatót váratlanul érte a leállítás. Nem tudták elérni a magyar gázszállítót, hogy tájékoztatást kapjanak a leállítás okairól és időtartamáról, és tudomásuk szerint a nyugat-európai gázszolgáltatók sem kaptak az FGSZ-től semmilyen 'meggyőző' indokot.

A Naftogaz sajnálatát fejezte ki a döntés miatt, és felszólította a magyar partnervállalatot, hogy tartsa tiszteletben a szerződésből fakadó kötelezettségeit, illetve az uniós jogszabályokat. Szerintük a döntés ellentétben áll az Unió egységes energiapiaci alapelveivel. 
Este a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is kiadott egy közleményt, mely szerint a kormány további intézkedéseket tesz a magyar lakosság biztonságos gázellátása érdekében, mától tovább növeli a Magyarországra irányuló gáz beszállítását, hogy felgyorsítsa a télre való felkészülést.
Forrás,napi gazdaság.hu
Barta P.