Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. október 15., szerda

A magyar-román egy résztvevő szemével !

Az október 11.-i magyar-román mérkőzés utóhangjaként egy résztvevő élménybeszámolóját szeretnénk megosztani a nyilvánossággal. A hölgy leírhatatlan felháborodással tért haza Bukarestből, azóta próbálja a nyilvánosság elé vinni felháborodása okát, ám egyetlen magyar média sem hajlandó meghallani a szavát.

"Miért kell nekem szó nélkül tűrnöm, hogy magyar zászlót égetnek a szemem láttára, hogy magyar pénzeket taposnak a porba, amit ráadásul olyan emberekkel dobattak el, akik a kis pénzüket, hogy kijussanak erre a meccsre, fillérenként kuporgatták össze? Némelyik olyan szegény, mint a templom egere, és egyetlen vágya volt kijutni, megnézni ezt a mérkőzést. És négyszáz forintért egy órát dolgozik. És egyszerűen eldobatják vele. 
 Miért? Miért kell ezt háromezer magyar, és háromezer Európai uniós állampolgárnak szótlanul tűrnie? Nagyon szívesen megkérdezném a külügyminiszter urat, hogy a mi érdekeikben miért nem lép fel az Európai Unió? Hiszen háromezer állampolgárát érte atrocitás. Ha ezt Magyarországon egyetlen, más nemzetiségű állampolgárral meg mernénk tenni, nemzetközi botrány lenne belőle. Mi háromezren voltunk, és senki sem áll ki az érdekünkben, senki sem kéri számon, miért aláztak bennünket porba. Mérhetetlenül felbosszant! 
Igenis, erre nekem válaszoljon a külügyminiszter, vagy valaki, hogy miért kell nekem magyar állampolgárként, Európai uniós állampolgárként, ezt a megaláztatást végigcsinálnom! 
Ha Magyarországon egyetlen Európai uniós állampolgárt bármilyen atrocitás ér, akár a legkisebb is, akkor az Unió azonnal kopogtat a fejünkön. 
Most háromezer Európai uniós állampolgárt ért atrocitás, több százezer forintot raboltak el tőlük, de őértük senki sem áll ki, senki sem emel szót. Ez hogy van? Ezt nem lehet eltűrni már szó nélkül! Itt háromezer embert aláztak porba. 
Háromezer magyar állampolgárt. Nem szurkolót, dózsást, fradistát, bármit, hanem háromezer Európai uniós állampolgárt.
 Teljes jogú EU-s állampolgárt. És hagyjuk? Szó nélkül? Miféle nemzeti kormány az, amelyik a szavát sem emeli fel efféle helyzetben?! "
Szerk; Posta S.

Az UEFA szerint...

...a magyarok rasszisták, a románok nem !


A házigazda román, illetve a magyar szövetséget is megbüntetheti az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), a fegyelmi bizottság jövő csütörtökre tűzte ki a két csapat szombati, bukaresti Európa-bajnoki selejtezőjével kapcsolatos fegyelmi tárgyalás időpontját. -olvasható a Hiradó online oldalán.
Az UEFA honlapja szerint az 1-1-es döntetlennel záruló összecsapás kapcsán a románokat
  • nézőtéri rendbontás,
  • tűzijáték és petárda használata, illetve dobálása,
  • valamint lézerfény használata
miatt vonhatják felelősségre, illetve a fegyelmi testület a játékosok helytelen viselkedésével is foglalkozik majd, mivel öt sárga lapot gyűjtöttek be. 
A magyar felet a vendégdrukkerek
  • nézőtéri rendbontása,
  • tűzijátékozás
  • a magyar futballisták túl sok - hét - sárga lapja
  • és a szurkolók rasszista megnyilvánulásaiért
büntethetik.
(A románok zászlóégetése és a magyarok gyalázása tehát nem számított rasszizmusnak az UEFA szerint..-szerk.)
 Szerk;Posta S.

A T...CO áruház ajánlata

Barbie baba fiúknak!

Barta P.