Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. október 17., péntek

Ön miből él ?

Nagyszabású adatfelvétel kezdődik hétfőn Magyarországon; az Európai Központi Bank által koordinált, egész Európára kiterjedő felmérésben a háztartások megélhetéséről és pénzügyi helyzetéről gyűjtenek információkat.

 A „Miből élünk?” fantázianevű kutatás során 167 településen összesen 18 ezer háztartást kérdeznek meg október 20. és december 7. között. A megkeresettek választhatnak, hogy a kérdőívet személyes interjúval - azaz a kérdezőbiztosnak válaszolva - vagy az interneten töltik ki.
A válaszadás önkéntes, a felmérés névtelen. A válaszadók 1000 forint értékű étkezési utalványt kapnak, emellett tíz táblagépet sorsolnak ki azok között, akik az interneten töltik ki a kérdőívet.
Az adatfelvétellel a háztartások gazdálkodási egyensúlyát próbálják feltárni. Pl-ul hogy az éves bruttó jövedelem átlagosan 38 ezer euró volt Európában! (Magyarországon 2012-ben 1 235 000 forint, mintegy 4 ezer euró)!
A forráshírt  részletes itt olvashatod.
Barta P.

Még mindig a választásokról...

...Gondolom ez még pár hétig így lesz, aztán az emberek lassan beletörődnek a megváltozhatatlanba, mondván igaz a  közmondás, hogy széllel szemben nem lehet... De gondolom az a népi megfigyelés is igaz, hogy a jegenyefák nem nőnek az égig !
Viszont két érdekes hozzászólást olvastam a Városatyák honlapján ami így is, úgy is gondolkodóba ejtett !

Az egyik:


Vajon milyen változásra gondolt a "tisztelt" hozzászóló? Talán csak nem arra, amit a miniszterelnök is mondott, hogy folytatjuk... ? De mit is ? Talán a trafik, kaszinó, esetleg az ital koncessziók ismételt újraosztását... ? Mert ha nem arra akkor rendben is lenne, mármint Sámsonkert fejlődésének folytatása, mert ami az elmúlt négy évben volt az bizony hagy kívánnivalót maga után...

És a másik:

Hogy ebben a hozzászólásban mire is gondolt a kommentelő az nem lehet tudni, mert ugye az emberek már csak ilyenek sok mindent mondanak -például a választás napi bolti "folyószámlákról"-, ami persze csak "szóbeszéd" és nem bizonyítható, de az aranyigazság , "hogy nem zörög a haraszt"... ahogy a régi öregjeink mondanák!
(Szerintem az embereknek csak arról járhat el a szája ami megtörtént velük, mert  valótlansággal, meg nem történt dolgokkal zsarolni, fenyegetni valakit nagyon nehezen lehet! Vagy esetleg titoktartást fogadtak és nem tartják be?  Akkor viszont történni kellett valaminek, aminek nem kéne, hogy nyilvánosságra kerüljön ! Talán egyszer megtudjuk...-a szerk.)
Szerk;Posta S.